Δεκεμβρίου 14, 2017

Η Ευρωβουλή για την ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας στο Σένγκεν

Σοσιαλδημοκράτες, Χριστιανοδημοκράτες, Πράσινοι Κόκκινοι και Φιλελέ υποστήριξαν, στην Ευρωβουλή, την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Σύμφωνο του Σένγκεν. 
Οι πολιτικές ομάδες δήλωσαν ότι οι δύο χώρες πληρούν τις απαιτήσεις και το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να τους επιτρέψει να ενταχθούν στην ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας. Η συζήτηση διεξήχθη με πρωτοβουλία της Ομάδας των σοσιαλιστών και δημοκρατών.
Ο Τζοβάνι Πιτέλα, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των σοσιαλιστών, δήλωσε: «Αν θέλουμε να ενισχυθεί η προστασία των εξωτερικών συνόρων, θα πρέπει να ενταχθούν στη ζώνη του Σενγκέν η Βουλγαρία, η Ρουμανία και (όταν είναι έτοιμη) η Κροατία.
Ο πρόεδρος των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, Σεργκέι Στάνισεφ, ζήτησε τη συζήτηση, επειδή οι σοσιαλιστές πιστεύουν ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν χώρες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Μετανάστευση Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε επίσης από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ψηφίσει, όσο το δυνατόν συντομότερα, την προσχώρηση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στο Σύμφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου