Οκτωβρίου 17, 2017

πΓΔΜ: Εκλογές με μοντέλο τον «Περικλή»

«Οι τοπικές εκλογές της Κυριακής έγιναν σε γενικές γραμμές σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, παρά τις καταγγελίες για παρατυπίες», δήλωσαν οι διεθνείς παρατηρητές από τον ΟΑΣΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τους διεθνείς παρατηρητές την ημέρα των εκλογών καταγράφηκαν μεμονωμένες περιπτώσεις εξαγοράς ψήφων, και μεμονωμένες περιπτώσεις βίας.
Ο ΟΑΣΕ διαπίστωσε «αυξανόμενη εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στην εκλογική διαδικασία».
Ο αμερικανός πρεσβευτής στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι με δήλωση της Πρεσβείας ανέφερε: «Η αμερικανική πρεσβεία επαινεί τους πολίτες της πΓΔΜ που άσκησαν το δικαίωμα του εκλέγειν στις δημοτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου. Χαιρετίζουμε τα προκαταρκτικά συμπεράσματα του ΟΑΣΕ, ότι οι εκλογές συνέβαλαν στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη δημοκρατική διαδικασία και το σεβασμού των θεμελιωδών ελευθεριών της έκφρασης και του συνέρχεσθαι. Οι εκλογές έγιναν με γενικά ειρηνικό και πειθαρχημένο τρόπο. Όπου υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με παρατυπίες και παραβιάσεις, καλούμε τους πολίτες να τις αναφέρουν ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα μέσα από τη κατάλληλη διαδικασία. Η Αυτοδιοίκηση παίζει καίριο ρόλο στη ζωή των πολιτών, και επηρεάζει την υγεία, τιςυποδομές, την εκπαίδευση, την ασφάλεια και το περιβάλλον.Η Πρεσβεία καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν ελεύθερα στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας και θυμίζει ότι μαζί με άλλες διεθνείς και τοπικές οργανώσεις, θα παρακολουθήσει στενά το εκλογικό περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου