Σεπτεμβρίου 08, 2017

Σερβία: Τα Συνδικάτα έβγαλαν ψεύτες του υπουργούς

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς και Αλεξάνταρ Βουλίν, μαζί με τον διοικητή της Υπηρεσίας Πληροφοριών Μπράτισλαβ Γκάσιτς , ανακοίνωσαν την Τετάρτη αύξηση των μισθών των στρατιωτικών και των αστυνομικών κατά 10%.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των στρατιωτικών και των αστυνομικών απάντησαν ότι οι Υπουργού έλεγαν ψέματα και ότι προσπαθούν με ανέξοδες υποσχέσεις να εκτονώσουν την οργή στις τάξεις του Στρατού και της αστυνομίας για το κακό βιοτικό τους επίπεδο.
Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των αστυνομικών τόνισε ότι έχουν στην κατοχή τους τα έγγραφα του υπουργείου Οικονομικών, που λένε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αυξήσεις των μισθών στον φωτεινό προϋπολογισμό και στον προϋπολογισμό του 2018. 
Ο υπουργός Εσωτερικών Στεφάνοβιτς στις δηλώσεις του προσπέρασε την πρωθυπουργό και τον βραβευθμενο από το ΔΝΤ Υπουργό Οικονομικών και αναφέρθηκε σε έγκριση του Βούτσιτς που είχε υποσχεθεί τις αυξήσεις από το 2015.
Η πρωθυπουργός (Χ)Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει καταλήξει στα ακριβή ποσά των αυξήσεων στους μισθούς του δημόσιου τομέα, και τόνισε ότι δεν είναι βέβαιο ότι ο στρατός, η αστυνομία και η κρατική ασφάλεια θα πάρουν 10 % αύξηση, γιατί πρέπει να υπολογιστούν και οι αυξήσεις στα επιδόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου