Σεπτεμβρίου 08, 2017

Βοσνία και Ερζεγοβίνη: Πέφτει η ετοιμόρροπη κυβέρνηση

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της κροατικής HDZ στη Βουλή των αντιπροσώπων της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Νίκολα Λοβρίνοβτς, δήλωσε ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία υπάρχει μόνο στα χαρτιά, και ότι κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την πρωτοβουλία για να ρίξει το Συμβούλιο των Υπουργών. Ο βουλευτής του SDP Σάσα Μαγκαζίνοβιτς είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και ότι η υποβολή πρότασης μομφής είναι ζήτημα ωρών.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Βοσνία και Ερζεγοβίνη έχει έναν πραγματικό και ειλικρινή φίλο στη Σερβία και ότι αυτή η φιλία αποδεικνύεται από σεβασμό προς την εδαφική ακεραιότητα της και την ενίσχυση της οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας και όλους τους άλλους δεσμούς. Ο Κροάτης Συμπρόεδρος της τρισυπόστατης Προεδρίας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Ντράγκαν Τσόβιτς, είπε ότι μια κοινή λύση του ζητήματος των συνόρων θα μπορούσε να βρεθεί σύντομα. «Πιστεύω ότι αυτή είναι η αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ της Προεδρίας και της Σερβίας», δήλωσε ο Τσόβιτς, προσθέτοντας ότι τα μέλη της Προεδρίας θα μπορούσαν σύντομα να επισκεφτούν το Βελιγράδι.
Ο σέρβος Συμπρόεδρος Μλάντεν Ιβάνιτς, δήλωσε ότι η επίσκεψη στο Σεράγιεβο, του Πρόεδρου της Σερβίας εκτυλίσσεται σε θετική ατμόσφαιρα και ότι πολλά συγκεκριμένα πράγματα έχουν συμφωνηθεί για το εμπόριο, τον τουρισμό και τις υποδομές.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας κατά την επίσκεψη του στο Ανατολικό Σεράγεβο είπε ότι οι πολίτες μπορούν να υπολογίζουν σε ακόμα μεγαλύτερη και ισχυρότερη υποστήριξη από τη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου