Σεπτεμβρίου 08, 2017

Βαλκανικές ειδήσεις επί τροχάδην

ΣΚΟΠΙΑ. Με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος του 1991 ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, δήλωσε ότι η πΓΔΜ έχει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας, σημειώνοντας ότι αυτή είναι μια στιγμή που δεν πρέπει να χαθεί και πρέπει όλοι να δείξουν ωριμότητα για να επιτευχθούν οι ευρω-ατλαντικές φιλοδοξίες της χώρας.
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ξεκίνησε σήμερα, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , τις συνομιλίες με τα προεδρεία των Κοινοβουλευτικών Σωμάτων, και στη συνέχεια υα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου των Υπουργών Ντένις Ζβίζντιτς.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Οι βουλευτές της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας, (ΝΟΒΑ), θα συμμετάσχουν στη σύνταξη της διακήρυξης σχετικά με την επιβίωση του σερβικού Έθνους μαζί με τους εκπροσώπους των αρχών της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Προδικαστική ακρόαση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δικαστήριο του Σεράγεβο κατόπιν της μήνυσης της Αντιπρόεδρου του Ανωτάτου δικαστικού και εισαγγελικού Συμβουλίου Ρούζιτσα Τζούκιτς κατά του Υπουργού Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μέτκιτς.

ΠΕΡΛΕΠΕΣ. Η αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακιέβσκι, με την κατηγορία ότι επέτρεψε σε δύο άτομα να αγοράσουν κρατικά διαμερίσματα στο Πρίλεπ σε ευνοϊκές τιμές, βλάπτοντας τον κρατικό προϋπολογισμό για περίπου 2,6 εκατομμύρια σε δηνάρια.

ΣΚΟΠΙΑ. Το VMRO-DPMNE ενόψει των Δημοτικών Εκλογών, ξεκίνησε εκστρατεία για την υπόθεση διαφθοράς των Σοσιαλδημοκρατών, με βάση την απόφαση του αμεικανικού δικαστηρίου του 2011 που καταδίκασε την «Magyar Telecom» και την «Deutche Telecom» να καταβάλουν διοικητικό πρόστιμο 95 εκ δολαρίων επειδή δωροδόκησαν το 2006-2007, με 12 εκ δολάρια την τότε κυβέρνηση των Σοσιαλδημοκρατών στην οποίαμετείχε η κ.Σεκερίνσκα, νυν υπουργός Αμύνης.

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Ιλίρ Μέτα δέχθηκε τον Καρδινάλιο Ερνέστο Τροσάνι , τον οποίο συνεχάρη για την ολοκλήρωση με επιτυχία της αποστολής του ως εκπρόσωπου του Πάπα Φραγκίσκου στο Κόσσοβο, για τα θυρανοίξια του Καθεδρικού ναού στην Πρίστινα για την Αγία Μητέρα Τερέζα.

ΤΙΡΑΝΑ. Αρχίζει σήμερα η τέταρτη σύνοδος της μονάδας διαχείρισης έργου του αγωγού Ιονίου-Αδριατικής (IAP) που θα συζητήσει τα περαιτέρω τα βήματα για τη διευκόλυνση της ανάπτυξης και εφαρμογής του Σχεδίου.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο πρωθυπουργός Μιχάι Τουντόσε έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εξωτερικών να προβεί στα αναγκαία διαβήματα για την αντιμετώπιση του κλεισίματος των Ρουμανικών σχολείων στην Ουκρανία.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις συγκάλεσε το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας στις 14 Σεπτεμβρίου για να συζητήσουν τη συμμετοχή της Ρουμανίας στο Νατοϊκή ναυτική αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ένας εξτρεμιστής ισλαμιστής από το Βελιγράδι, έχει συλληφθεί στη Σερβία ως ύποπτος για διάπραξη τρομοκρατικής επίθεσης.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Είκοσι τέσσερα μέλη της Βουλής των αντιπροσώπων υπέγραψαν δήλωση με την οποία ζήτησαν από την Κροατία να διακόψει την κατασκευή της γέφυρας Πέλιεσατς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου