Ιουλίου 10, 2017

BJRM-πΓΔΜ: Άδεια Ταμεία και περικοπές δαπανών

Ο κ. Ζάεφ ανακοίνωσε ότι βρήκε «μαύρη τρύπα» από 24,5 δις. δηνάρια κρυμμένα χρέη και προέβη σε επείγουσα διόρθωση του προϋπολογισμού λέγοντας ότι το VMRO για 11 χρόνια κορόιδευε τον κόσμο.
Ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να κατατεθεί σε 20 μέρες, αλλά είναι αβέβαιο εάν θα ψηφιστεί με την τακτική κωλυσιεργίας που εφαρμόζει πλέον το VMERO- DPMNE.
Πάντως ο κ. Ζιγιάντιν Σέλα από τον οποίο εξαρτάται η «δεδηλωμένη», επανήλθε το Σαββατοκύριακο στην πάγια απειλή του ότι αν δεν ψηφιστεί μέσα στις πρώτες 100 ημέρες ο νέος νόμος για τις γλώσσες θα αποσυρθεί από τον Συνασπισμό.
Το VMRO-DPMNE, απάντησε στις κατηγορίες για «άδεια Ταμεία» και «Μαύρες τρύπες», ότι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, στις ημέρες που βρίσκεται στην εξουσία η κοινοπραξία των Σοσιαλδημοκρατών του Ζόραν Ζάεφ με τους Αλβανούς, εξέδωσε χρέος ύψους περίπου 60 εκ. ευρώ .
«Για κάθε μία από τις τελευταίες ημέρες 37 ημέρες που η Σοσιαλδημοκρατικη Ενωση είναι στην κυβέρνηση , οι πολίτες κατά μέσο όρο χρεώθηκαν με 1,6 εκ. ευρώ,. Και το αποτέλεσμα είναι ένα μεγάλο μηδενικό.
Αν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί, σε ένα χρόνο η κυβέρνηση του Ζάεφ θα βάλει τη χώρα «φέσι» 720 εκ. ευρώ ,δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του VMRO-DPMNE Ντράγκαν Τσουκλεφ.
Το VMRO-DPMNE τόνισε ότι η αύξηση του χρέους έγινε χωρίς να γίνουν επενδύσεις , χωρίς ακόμα να έχει αυξηθεί ο κατώτατος μισθός όπως υποσχέθηκε ο Ζαεφ, στα 16.000 σε δηνάρια, και χωρίς να αυξηθεί ο μέσος μισθός σε 30.000 σε δηνάρια, και χωρίς οι γιατροί να έχουν βάλει στη τσέπη τους τα 100.000 δηνάρια ανά μήνα που τους υποσχόταν ο Ζάεφ.
Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση απάντησε ότι το Σεπτέμβριο ο κατώτατος μισθός θα ανέβει στα 12.000 δηνάρια και ότι θα καλύψει 70.000 εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου