Μαΐου 09, 2017

Η Σερβία και το Κόσσοβο

- Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε χθες ότι η Σερβία είναι δεσμευμένη να συνεχίσει το διάλογο Βελιγραδίου και Πρίστινας, αλλά ότι προκαλεί ανησυχίες η προφανής πρόθεση ορισμένων Αλβανών πολιτικών να δημιουργήσουν μια «Μεγάλη Αλβανία».
Ο Πρόεδρος της Σερβίας θα παρακολουθήσει σήμερα τον τριπλό εορτασμό της ημέρας του Σερβικού Στρατού, της ημέρας της Νίκης και της ημέρας της Ευρώπης στο Νίκιντσι κοντά στη Ρούμα.

-Ο υπουργός εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο επικεφαλής της UNMIK Ζαχίρ Τανίν συμφώνησαν για τη σημασία της περαιτέρω συμμετοχής της και παρουσίας της UNMIK για την επιβίωση, και την ομαλή και αξιοπρεπή διαβίωση των Σέρβων και των άλλων μη αλβανικών Κοινοτήτων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι.
Ο διευθυντής του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσσοβο και το Μετόχι , Μάρκο Τζούριτς, είπε στον επικεφαλής της UNMIK ότι το Βελιγράδι επιθυμεί και αναμένει την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών των Βρυξελλών , και ιδίως τις συμφωνίες που αφορούν στην Κοινότητα των σερβικών δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου