Μαΐου 09, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Ο Τζαφέρι είναι ρυθμιστής των εξελίξεων

Ο πρόεδρος Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι συναντήθηκε χθες με τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζες Μπέιλυ και τον Πρέσβης της Γαλλίας, Κριστιάν Τιμονιέρ με τους οποίους, «συζήτησε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και έλαβε την υποστήριξη των δύο χωρών για την υλοποίηση των περαιτέρω βημάτων στη διαδικασία του σχηματισμού κυβέρνησης».
Ο κ. Τζαφέρι είπε ότι είναι υποχρεωμένος να κάνει τα επόμενα βήματα για την εκλογή της νέας κυβέρνησης, και ότι «όλες οι άλλες απόψεις που εκφράζονται από εκπροσώπους των ανωτατων κρατικών θεσμών δεν πρέπει να αποτελέσουν εμπόδιο για τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχουν ήδη αρχίσει».
Ο Γενικός Γραμματέας της SDSM, Όλιβερ Σπασόφσκι δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις πληροφορίες για τα ονόματα των υπουργών της κυβέρνησης ότι «τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο πέραν του γεγονότος οτι επικεφαλής της νέας κυβέρνησης θα είναι ο Ζόραν Ζάεφ.
Ο Σπασόφσκι είπε ότι ακόμα περιμένουν να δημοσιευτεί η απόφαση για την εκλογή του Προέδρου του Κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης», και μετά, ο Ζάεφ και η SDSM θα είναι έτοιμοι να μιλήσουν με τον Ιβάνοφ σχετικά με την ανάθεση της εντολής.
Όταν ρωτήθηκε αν η καθυστέρηση της δημοσίευσης της επίδικης απόφασης στην «Εφημερίδα της Κυβέρνησης » αποτελεί έργο του VMRO-DPMNE, ο Σπασόφσκι τόνισε ότι η απόφαση για την εκλογή του Τζαφέρι, έχει σειρά να δημοσιευτεί σήμερα.

- Η Γενική Εισαγγελία της πΓΔΜ άσκησε χθες ποινικές διώξεις εναντίον εννέα άτομων για συμμετοχή στα επεισόδια στο Κοινοβούλιο στις 27 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου