Μαΐου 18, 2017

Αλβανία: Μεσα σε πέντε ωρες «τακίμιασαν» Ράμα και Μπάσα

Ραγδαίες οι εξελίξεις χθες στα Τίρανα. Πρώτα συγκλήθηκε σύσκεψη στρογγυλής τραπέζης των «κοινοβουλευτικών κομμάτων» με πρόσκληση από τους προέδρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φατμίρ Μέντιου και του Αγροτικού Αγκρόν Δούκα που κράτησε δύο ώρες. Ο εμπνευστής της συνεδρίασης , Φατμίρ Μεντίου, είπε μετά τη συνάντηση ότι υπήρξαν συμφωνίες και διαφωνίες .
«Η αντιπολίτευση επανέλαβε ότι έχει δεχθεί το πακέτο προτάσεων του Χόιτ Γι και του Πρέσβης Λου, που ονομάστηκε ως «πακέτο Μακάλιστερ».
Ο νέος αρχηγός της «Ενσωμάτωσης» SMI, Πετρίτ Βασίλη, δήλωσε είπε ότι «το πακέτο Μακάλιστερ πρέπει να εφαρμοστεί στο ακέραιο διότι βάζει σε ορθολογική βάση την επίλυση της κρίσης». Μετά τη συνάντησης στρογγυλής τραπέζης ο Έντι Ράμα και ο Λουλζίμ Μπάσα αποσύρθηκαν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που κράτησε περισσότερο από τρεις ώρες. 
Τα ξημερώματα, βγήκε άσπρος καπνός. «Καταλήξαμε σε συμφωνία, με βάση το πακέτο Μακάλιστερ. Η συμφωνία αυτή θα διατυπωθεί και θα υπογραφεί μεσα στις επόμενες 24 ώρες και μόνο τότε θα έχουμε μια επικοινωνία με το κοινό», δήλωσε με γραπτή δήλωση ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα.
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα στη δική του ανακοίνωση έγραψε: «Συμφωνώ 100% με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης».
Κανένας από τους δύο δεν αναφέρθηκε στην νέα ημερομηνία των εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου