Μαΐου 03, 2017

Κοσσυφοπέδιο: Πιέζουν για την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο

Η Υπάτη εκπρόσωπος της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες με τον υπουργό εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου Ενβέρ Χοτζάι με τον οποίο συζήτησε για « τις εξελίξεις στις σχέσεις ΕΕ-Κοσσυφοπεδίου», δήλωσε ότι , «η εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα είναι ζωτικής σημασίας, για το Κοσσυφοπέδιο».
Η κ. Μογκερίνι μίλησε για «την συνέχιση του διαλόγου με το Βελιγράδι» για την «προώθηση της συμφιλίωσης και την περιφερειακή συνεργασία στα δυτικά Βαλκάνια,», και τις μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία και για την εδραίωση του Κράτους Δικαίου.
Ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου Τζαβίτ Χαλίτι που προερχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα (PDK), δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με το πότε θα υποβληθεί η συμφωνία της οριοθέτησης των συνόρων για επικύρωση στη Βουλή. «Όλα εξαρτώνται από την κυβέρνηση», είπε ο Χαλίτι, ο οποίος όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρωτοβουλία πολλών βουλευτών από την Δημοκρατική Λίγκα (LDK) για να επισυνάψουν ένα παράρτημα στην συνοριακή συμφωνία που προβλέπει την δυνατότητα αναθεώρησης της μετά από ένα χρόνο, είπε ότι το παράρτημα για να επισυναφθεί θα πρέπει να υποβληθεί από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του LDK, Ισμέτ Μπεκίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου