Μαΐου 03, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Ο ΤΖΑΦΕΡΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής των Σκοπίων, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βουλής της πΓΔΜ Ταλάτ Τζαφερι παρέλαβε τα κλειδιά του Γραφείου του προέδρου, όπου βρίσκονται οι σφραγίδες για πιστοποίηση των εγγράφων.
Ο νέος Πρόεδρος του Κοινοβουλίου στα μπορεί επομένως επίσημα αναλάβει τα καθήκοντά του και να ενημερώσει Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ ότι υπάρχει μια νέα πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.
«Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Ταλάτ Τζαφερι ανέλαβε τα καθήκοντα του κανονικά και σύμφωνα με τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», και «μαζί με τα μέλη του ιδιαίτερου Γραφείου του και το προσωπικό της Βουλής εκπληρώνει όλες τις επίσημες διοικητικές εργασίες που αποτελούν μέρος των υποχρεώσεων του Πρόεδρου του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας», αναφέρει η ανακοίνωση της Βουλής.
Με άλλη ανακοίνωση το Γραφείο του προέδρου ενημέρωσε το κοινό για τη συνάντηση του κ. Τζαφέρι με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σάμουελ Ζμπόγκαρ στον οποίο ο κ. Τζαφερι ανακοινώσε ότι «με την ανάληψη των καθηκόντων του θα εργαστεί για την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών».
Ο κ. Σάμουελ Ζμπόγκαρ που εξέφρασε την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης «να συνεργαστεί για  τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς την ευρω-ατλαντική ολοκλήρωση», με τον νέο πρόεδρο.
Ο προκάτοχός του Τζαφέρι, Τράικο Βελιανόφσκι χθες το βράδυ άδειασε το Γραφείο, αναμένοντας την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της εκλογής του κ. Τζαφερι.
Η μεταστροφή του VMRO- DPMNE φάνηκε και από την εμφάνιση του Νίκολα Γκρουέφσκι, στο ποινικό δικαστήριο των Σκοπίων όπου συνεχίζεται δίκη στην οποία κατηγορείται ότι «διέταξε επίθεση σε βάρος του σοσιαλδημοκράτη δήμαρχου του Κέντρου των Σκοπίων Αντρέι Ζερνόφσκι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου