Μαΐου 09, 2017

Κοσσυφοπέδιο: Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ψήφο εμπιστοσύνης


Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ήταν προγραμματισμένη για τις 10 π,μ χθες δεν έγινε και πρώτοι αποχώρησαν οι υπουργοί του LDK. Αργότερα από τη γραμματεία της Κυβέρνησης εκδόθηκε ανακοίνωση που ανέφερε: 
«Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου θα ήθελε να ενημερώσει το κοινό ότι η σημερινή κυβερνητική συνεδρίαση αναβλήθηκε. Μετά από συζητήσεις μεταξύ των εταίρων του συνασπισμού του PDK λαι του LDK, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών, συμφωνήθηκε ότι η συνεδρίαση για τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την κύρωση της μεθοριακής γραμμής μεταξύ της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και του Μαυροβουνίου, θα πραγματοποιηθεί Τετάρτη αμέσως μετά την σύνοδο της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου . Η κυβέρνησης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου εκφράζει την πλήρη δέσμευση της , σε στενή συνεργασία με τους διεθνείς στρατηγικούς εταίρους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα το ζήτημα της επικύρωσης της μεθοριακής συμφωνίας με το Μαυροβούνιο, ως μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του λαού και κράτους του Κοσσυφοπεδίου».
Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε χθες από τα κόμματα του Κοσσυφοπεδίου να επικυρώσουν τη συμφωνία οριοθέτησης των συνόρων με το Μαυροβούνιο, λέγοντας ότι η καθυστέρηση «ζημιώνει την αξιοπιστία του Κοσσόβου στο εξωτερικό».
Ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου και το μέλος της Προεδρίας του PDK, ο Τζαβίτ Χαλίτι δήλωσε ότι η διάλυση του συνασπισμού και προσφυγή σε πρόωρες εκλογές μπορεί να γίνει μόνο μέσω μιας συμφωνίας μεταξύ των δυο εταίρων. Ο κ. Χαλίτι είπε ότι η ηγεσία του PDK υποστηρίζει σε μεγάλο βαθμό την επικύρωση της συμφωνίας με το Μαυροβούνιο, και ότι «η πρόταση για την πτώση της κυβέρνησης υποστηρίζεται αυτήν τη στιγμή από την αντιπολίτευση και μόνο από λίγους βουλευτές της πλειοψηφίας».

– Άγνωστοι κατέστρεψαν το σπίτι του Σερβου Μπλάγκογιε Ζούβιτς στο χωριό Ντραγκόλιεβατς κοντά την Κλίνα, ο οποίος ακόμα είναι πρόσφυγας και επρόκειτο νε επιστρέψει στο χωριό του μέχρι το τέλος της εβδομάδας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου