Μαΐου 10, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Η μάχη της νομιμότητας

Δημοσιεύτηκε χθες στην «Επίσημη Εφημερίδα» της πΓΔΜ, που τυπώθηκε σε ιδιωτικό και όχι το επίσημο κρατικό τυπογραφείο, το πρακτικό της εκλογής του Ταλάτ Τζαφέρι ως προέδρου του Κοινοβουλίου.
Ο κ. Τζαφέρι στη συνέχεια απέστειλε ως «νόμιμος πρόεδρος» δεύτερη επιστολή στον πρόεδρο Ιβάνοφ , με την οποία τον ενημερώνει και πάλι, ότι σχηματίστηκε πλειοψηφία στη Βουλή και τον καλεί εντός 10ημερου, (19 Μαΐου) , να αναθέσει σύμφωνα με το Σύνταγμα την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ζόραν Ζάεφ, τον οποίο προτείνει η πλειοψηφία. Ωστόσο από το VMRO-DPMNE, αμφισβητήθηκε το πρακτικό που δημοσιεύτηκε στην «Επίσημη Εφημερίδα» ως πλαστό και επομένως παντελώς άκυρο.
Ο νόμιμα προεδρεύων Τράικο Βελιανόβσκι δήλωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες και το DUI με πλαστά έγγραφα προσπαθούν να νομιμοποιήσουν την παράτυπη και παράνομη εκλογή του Τζαφέρι, και τόνισε ότι ο «αναπληρωτής» του, Γκόραν Μισόφσκι που υπέγραφε το πρακτικό που δημοσιεύτηκε , είναι εντελώς αναρμόδιο πρόσωπο, δεν είναι αναπληρωτής του και είναι υπόλογος για πλαστοπροσωπία και αντιποίηση Αρχής ,διότι από τις 30-12-2016, σύμφωνα με το άρθρο 10-1 του Κανονισμού του Κοινοβουλίου, διορίστηκαν ως αναπληρωτές του ο Στόγιαν Μιλάνοφ και ο Γιουσούφ Χασάνι του Τουρκικού Δημοκρατικού Κόμματος.
Η σφραγίδα του πρακτικού επίσης είναι πλαστή σύμφωνα με τον Βελιανόβσκι, που ανακοίνωσε προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο και προέβλεψε ότι η πράνομη και παράτυπη εκλογή του Τζαφέρι θα ακυρωθεί από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Χθες εμφανίστηκαν με συνέντευξη Τύπου οι δήμαρχοι των Σκοπιών , του Κουμάνοβο, και του Γκόστιβαρ, ως εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της πΓΔΜ , (ZELS), και ζήτησαν την άμεση εξεύρεση νόμιμης λύσης για τη λειτουργία των Δήμων, καθώς λήγει στις 15 Μαΐου, η εντολή των Δημοτικών αρχών, οπότε μετά δεν θα μπορούν να υπογράφουν αποφάσεις και 45000 προσωρινοί υπάλληλοι των ΟΤΑ θα απολυθούν και οι δήμοι δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου