Μαΐου 10, 2017

Αλβανία :Ερχεται η μάχη του Πεζοδρομίου

Το Δημοκρατικό Κόμμα και οι οργανώσεις του ετοιμάζονται για τη μεγάλη «λαοσύναξη» της Κυριακής που θα είναι «η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ιστορία της Αλβανίας».
Ο διεθνής παράτων ανησυχεί για τα πιθανά επεισόδια, και ο Σαλί Μπερίσα για να τους «καθησυχάσει» είπε ότι το συλλαλητήριο θα είναι ειρηνικό, «αν και θα είναι πολύ δύσκολο να ελέγξεις 100% ένα τόσο μεγάλο και παθιασμένο πλήθος». Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα επιβεβαίωσε στο εκλογικό συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος που άρχισε στο Δυρράχιο για να ψηφίσει το πολιτικό πρόγραμμα και τη λίστα των υποψηφίων ότι οι βουλευτικές εκλογές, «θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου όπως έχει προγραμματιστεί και όπως απαιτείται από το Σύνταγμα της χώρας».
Ο εκλεγμένος Πρόεδρος της Αλβανίας και νυν Πρόεδρος της Βουλής, Ιλίρ Μέτα, με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης, δήλωσε ότι «η χώρα χρειάζεται περισσότερη ευθύνη , λιγότερο εγωισμό, και περισσότερο διάλογο», και ότι ποτέ δεν είναι αργά, «για μια υπεύθυνη και λογική λύση». Χθες εμφανίστηκε και ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ που δήλωσε, «ότι θα κάνει καλά την δουλειά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου