Απριλίου 07, 2017

Βουλγαρία: Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό της κυβέρνησης

Ο ηγέτης του κόμματος VMRO, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ εκ μέρους των «Ηνωμένων Πατριωτών» δήλωσε ότι κατά την χθεσινή συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΓΚΕΡΜΠ, δεν συζητήθηκε η κατανομή των υπουργείων.
Όπως δήλωσε συζητήθηκε το ζήτημα του προϋπολογισμού και η αύξηση συντάξεων, οι οποίες είναι εξαιρετικά χαμηλές και πρέπει, να αυξηθούν. Σε ότι αφορά στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητα οι δυο πλευρές δεν διαφωνούν και προχώρησαν στην διευκρίνιση των μέτρων που θα πρέπει να ληφθούν.
Άλλο θέμα της συνάντησης ήταν η αντιμετώπιση των μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Διαφορές μεταξύ των δυο κομμάτων υπάρχουν σε ότι αφορά στο πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υποστηρίζει το ΓΚΕΡΜΠ αλλά αυτό το ζήτημα δεν θα οδηγήσει στην διακοπή των συνομιλιών, όπως είπε ο Καρακατσάνοφ.
Ο έτερος «Πατριώτης», ο ηγέτης του ΑΤΑΚΑ κ. Σιντέροφ, δήλωσε ότι αυτός και το Κόμμα του δεν προτίθενται να μπουν στην κυβέρνηση αλλά θα δώσουν την στήριξη τους.

-Βούλγαροι τελωνειακοί βρήκαν και κατέσχεσαν στην διάβαση της Καλοτίνα στα σύνορα με τη Σερβία 3.720 χιλιόγραμμα οξικού ανυδρίτη που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της ακατέργαστης ηρωίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου