Απριλίου 07, 2017

Σερβία: Πρωτοβουλία Κουστουρίτσα για τα θύματα του ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον διάσημος Σέρβο σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα και του εξέφρασε την υποστήριξη του την πρωτοβουλία του για να ανεγερθεί στο Βελιγράδι ένα μνημείο αφιερωμένο στα θύματα της επίθεσης του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Στο μνημείο στο πάρκο «Καραντζόρτζε» για τα χιλιάδες θύματα του βομβαρδισμού του Βελιγραδίου στις 6 Απριλίου 1941 από την Λουφτβάφε, προσήλθε να καταθέσει στεφάνι για να τιμήσει τα θύματα ο Γενικός Διευθυντής του Δόμου του Βελιγραδίου Γκόραν Βέσιτς που δήλωσε : «Σήμερα είναι μία από τις πιο θλιβερές ημέρες για Βελιγράδι. Η πόλη αντιμετώπισε την μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας της».
Από την πολιτική ηγεσία δεν προσήλθε κανείς.

Ο Σύλλογος των οικογενειών των απαχθέντων, αγνοουμένων και δολοφονημένων από τα Κόσσοβο και το Μετόχι ζήτησε από την αστυνομία να περιφρουρεί το «σερβικό τοίχος των δακρύων» έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου με τις φωτογραφίες των θυμάτων των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο, από τις επιθέσεις των «πολύχρωμων διαδηλωτών».

-Ο ηγέτης του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος έλαβε τελικά μόλις το 4.49% στις προεδρικές εκλογές στη Σερβία, δήλωσε σε έκτακτη συνεντευξη Τύπου ότι δεν θα παραιτηθεί λόγω του κακού εκλογικού αποτελέσματος και τόνισε ότι κανείς από το Κόμμα δεν του ζήτησε να το πράξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου