Απριλίου 10, 2017

Μπουγιουρουμού: Ο Γκρουέφσκι παίζει σε δύο ταμπλό

Το VMRO-DPMNE έχει προτείνει στους Σοσιαλδημοκράτες δυο δρόμους εξόδου και υπέρβασης της «κρίσης». Από τη μια λέει ότι , «η μόνη διέξοδος από την σημερινή κατάσταση στην οποία οι εγκληματίες της SDSΜ έφεραν τη χώρα είναι οι νέες κοινοβουλευτικές εκλογές, με νέο εκλογικό νόμο», και από την άλλη λένε ότι «το VMRO θα στηρίξει τους Σοσιαλδημοκράτες, για να κάνουν κυβέρνηση μειοψηφίας αν απορρίψουν την «αλβανική πλατφόρμα».
Το VMRO-DPMNE επιμένει ότι ο «αλβανικός συνασπισμός» του Ζόραν Ζάεφ θα μετατρέψει την πΓΔΜ σε Διζωνικό κράτος , με δύο επίσημες γλώσσες, και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η διαδικασία της καντονοποίησης και της Ομοσπονδοποίησης, η οποία θα οδηγήσει στην διχοτόμηση της χώρας. Το VMRO-DPMNE ζητάει τις νέες εκλογές ώστε οι πολίτες να πουν ξεκάθαρα τη γνώμη τους σχετικά με την πλατφόρμα των Τιράνων.
«Μόνο με αυτό τον τρόπο οι πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν θα αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν, στις 11 Δεκεμβρίου» δήλωσε το VMRO-DPMNE. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής και στη συνέχεια να σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση χωρίς καμία περαιτέρω καθυστέρηση, δήλωσε στις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος τύπου της Κομισιόν Μάγια Κοτσίγιανιτς ."Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, και έχουμε πει επανειλημμένα ότι πρέπει να είναι σεβαστά τα αποτελέσματα των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών, και ότι πρέπει να τελειώνει η τρέχουσα αβεβαιότητα και ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, με βάση την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε η εκπρόσωπος που υπενθύμισε ότι και η Ύπατη εκπρόσωπος και ο Επίτροπος για την πολιτική γειτονίας ζήτησαν από τον Πρόεδρο Ιβάνοφνα αναθεωρήσει την άποψή του και να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία"

.Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή άρχισε με μία ώρα καθυστέρηση. Και έγινε χωρίς επεισόδια. Έλειπαν όλοι οι Αλβανοί βουλευτές ,και από τους δύο αντίπαλους, το VMRO-DPMN και την SDSM μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν οι «εντεταλμένοι». Ο προεδρεύων Βελιανόφσκι ζήτησε από τους βουλευτές να συζητήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης χωρίς ύβρεις. Η σύνοδος ξεκίνησε με καταγγελίες εκ μέρους του VMRO-DPMNE σχετικά με την καταστροφική επίδραση της αλβανικής απόκρισης της πλατφόρμας ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες ζήτησαν και πάλι να προχωρήσουν στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης την εκλογή προέδρου και οι βουλευτές του VMRO-DPMNE διάβαζαν τον κανονισμό της Βουλής, που απαγορεύει «να αφήσουν το τρίτο θεμας της ημερήσιας διάταξης και να συνεχίσουν στο τέταρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου