Απριλίου 10, 2017

Κοσσυφοπέδιο : Ο ενδιαφερόμενος πάντα το μαθαίνει τελευταίος

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Ίσα Μουσταφά, μίλησε στην δημόσια τηλεόραση (RTK) σχετικά με την πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης να καταθέσουν πρόταση μομφής.
«Η Αντιπολίτευση δεν έχει άλλη δουλειά να κάνει. Είναι δικαίωμά τους να σκέφτονται έτσι ... 'Εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους μας μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Είναι καλό για τη χώρα να έχει μια σταθερή κυβέρνηση. Γι 'αυτό θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι τον Ιούνιο του 2018», δήλωσε ο Μουσταφά. Μιλώντας για τη μετατροπή της Δύναμης Ασφαλείας σε στρατό, είπε ότι η πρωτοβουλία προήλθε από τον Πρόεδρο και πρόσθεσε. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απορρίψει την πρωτοβουλία για το στρατό. Αλλά θα είμαστε σε συναίνεση και αρμονία με τους εταίρους μας, στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Εν τω μεταξύ ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι απέστειλε επιστολή προς τον π΄ροεδρο του Κοινοβουλίου Κάντρι Βέσελι και του ζήτησε να αποσύρει «προσωρινά», από την ημερήσια διάταξη του σώματος, το νομοσχέδιο για τη μετατροπή της Δύναμης Ασφάλειας Κοσσυφοπεδίου σε στρατό, μέχρι, « οι Θεσμοί και οι στρατηγικοί μας εταίροι να παρέχουν πλήρη υποστήριξη», σημειώνοντας παράλληλα ότι «απαιτούνται συνταγματικές τροποποιήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου