Απριλίου 10, 2017

Μαυροβούνιο: Έρχεται ο «μεσσίας»

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζον Μακέιν θα επισκεφθεί το Μαυροβούνιο πριν το Πάσχα σύμφωνα με «διπλωματικές πηγές». Ο Μακέιν υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ και του σεναρίου για το ρωσικό πραξικόπημα κατά του Τζουκάνοβιτς. Έχει δηλώσει: «Η Ρωσία επιχείρησε ένα πραξικόπημα στο Μαυροβούνιο, και την δολοφονία του πρωθυπουργού, για να αποτρέψει την ένταξη στο ΝΑΤΟ ».
Εν τω μεταξύ, ένας από τους «μάρτυρες» που «ομολόγησε» και «συνεργάστηκε» με αποτέλεσμα ο ειδικός εισαγγελέας Μιλιβόιε Κάτνιτς να τον καταδικάσει να κοιμάται σπίτι του, ο Μίρκο Βελιμίροβιτς, έκανε ένορκη δήλωση ενώπιον του Δικαστηρίου στη Νόβι Παζάρ, ότι η ομολογία του ήταν στην πραγματικότητα κατασκευασμένα από την ειδική εισαγγελία, (SDT). Την κατάθεση παρουσίασε επίσημα ο Πρέντραγκ Μπουλάτοβιτς του Δημολρτστικού Μετώπου, (DF).
Παράλληλα, το Υπουργείο Οικονομικών του Μαυροβουνίου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την «Credit Suisse» για μια νέα συμφωνία δανείου 80 εκ. ευρώ με σκοπό τη χρηματοδότηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Τα δάνειο θα δοθεί σε δύο δόσεις 50 εκ και 30 εκ με εγγύηση τα αποθέματα χρυσού. Η προμήθεια της τράπεζας θα είναι 1,50% του δανείου, ενώ το επιτόκιο στο 3,9%».

Καυγάδες με τους μουσουλμάνους Εταίρους

Οι 15 δημοτικοί σύμβουλοι του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών μαζί με τους 2 συμμάχους του από το SD του κ. Μπράγιοβιτς καθαίρεσαν τον μουσουλμάνο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέτνιτσα (Petnjica) Αντνάν Μούχοβιτς , που προέρχεται από τον κυβερνητικό εταίρο, το κόμμα των Βόσνιων, (BS). Ο Μούχοβιτς απομακρύνθηκε επειδή δήλωσε ότι «ο Νιέγκος του Μαυροβουνίου ήταν ο μεγαλύτερος δήμιος των Βοσνίων και του Ισλάμ».
Οι «εταίροι» τον απομάκρυναν λόγω των λαϊκών αντιδράσεων επειδή προκάλεσε «αύξηση των εντάσεων και διαταράσσουν την πολυεθνική αρμονία στο Μαυροβούνιο».
Ο Μούχοβιτς , απάντησε από την «TV Σαντζάκ» και είπε:, « Όταν πάω προς την Ποντγκόριτσα και στην Τσετίνιε, θα κουβαλάω το διαβατήριό μου. Η χώρα του έθνους μου είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη (BiH) και το Σεράγεβο είναι το πνευματικό και πολιτιστικό κέντρο για μένα. Είμαι έτοιμος να δώσουν αίμα μου για τη Βοσνία μου και τη ζωή μου για το Σαντζάκ».

Εκτός τούτου συνελήφθη στη συνοριακή διάβαση «Μποζάι» ο μουσουλμάνος Ισατ Μπόλιεβιτς , στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών, και διευθυντής του νέου εργοστάσιου καπνού της Ποντγκόριτσα, (NDKP), για λαθρεμπόριο τσιγάρων, (Την παλιά δουλεία του Μίλο), Ο Μπόλιεβιτς σχετίζεται με το λαθρεμπόριο περίπου 8.000 πακέτων τσιγάρων που κατασχέθηκαν στο πεδίο Karabusko χωρίς τις ταινίες του ειδικού Φόρου κατανάλωσης, που είχαν βγει παράνομα από την NDKP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου