Απριλίου 24, 2017

Ρουμανία: Ο Ντραγκνέα τα έβαλε με τους στρατηγούς

Ο Πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Λίβιου Ντραγκέα, «επέπληξε» τον Επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, στρατηγό Νικολάε Τσιούκα, σχετικά με την δήλωση του ότι η Ρουμανία θα αγοράσει πυραύλους «Πάτριοτ».
Ο Ντραγκέα είπε ότι ο στρατηγός θα έπρεπε να δείξει περισσότερο σεβασμό, «στις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες που δεν έχουν ολοκληρωθεί» και να μην εμφανίζεται ότι πιέζει την κυβέρνηση, «ως εκπρόσωπος της πλευράς των προμηθευτών». «Δεν μου άρεσε η δήλωση του Αρχηγού του Επιτελείου που έχει ήδη ανακοινώσε ότι θα πρέπει να αγοραστούν οι πύραυλοι Πάτριοτ», είπε και ρώτησε:
-«Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες; Δεν είναι καλύτερα να περιμένουμε για την πορεία των διαδικασιών»; Αυτός είναι ο Αρχηγός του Επιτελείου και περιμένω από αυτών πολύ μεγαλύτερη αυστηρότητα (...) Νομίζω ότι θα είναι καλύτερο να κοιτάζει τη δουλειά του και να μην κάνει δηλώσεις».
Ο Αρχηγός του Επιτελείου, ανακοίνωσε ότι η Ρουμανία σκοπεύει να αγοράσει τους αμερικανικούς πυραύλους Πάτριοτ, σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με κοινή Ρουμανό-Αμερικανική στρατιωτική άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου