Απριλίου 24, 2017

Μαυροβούνιο: Στις 28 Απριλίου η απόφαση για το ΝΑΤΟ

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς δήλωσε πως, «πριν από τέσσερα χρόνια πίστευε ότι το δημοψήφισμα θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να αποφασιστεί η ένταξη στο ΝΑΤΟ», αλλά, «οι συνθήκες έχουν αλλάξει», και τώρα « το Δημοψήφισμα θα ήταν μια πρόκληση για την ασφάλεια του κράτους, με πολλούς κινδύνους».
Σχολιάζοντας την συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Δημοκρατικού Μετώπου στην Τσετίνιε την ημέρα που θα κυρωθεί η σύμβαση με το ΝΑΤΟ στο Κοινοβούλιο, Βουγιάνοβιτς είπε ότι «οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη διαφωνία τους». Ο ηγέτης της παράταξης των Νατοικών Μίλο Τζουκάνοβιτς, είπε ότι η απόφαση της 28ης Απριλίου στην Τσετίνιε θα έχει ιστορική σημασία, «θα είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα» , και «κανείς δεν θα είναι σε θέση να την αμφισβητήσει, είτε τώρα είτε στο μέλλον. Οι απειλές της αντιπολίτευσης είναι κούφιες».
Ο Τζουκάνοβιτς είπε στην τηλεόραση ότι «δεν υπήρχε καμία αμφιβολία για τη νομιμότητα της διαδικασίας κύρωσης από την βουλή» και ότι, «οι Εκλογές ήταν ένα δημοψήφισμα, κατά κάποιο τρόπο».
Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης του Μαυροβουνίου παραβρέθηκαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά της προσχώρησης του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στο Χέρσεγκ Νόβι, και τόνισαν ότι όλες οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών του Μαυροβουνίου είναι κατά της ένταξης στο ΝΑΤΟ και αμ τολ΄μαει ο Τζουκάνοβιτς μπορεί να ρωτήσει το λαό με ένα δημοψήφισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου