Απριλίου 24, 2017

Αλβανία: Προεκλογικός Πυρετός

-Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (CEC) ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές του Ιουνίου, λήγει στις 29 Απριλίου, και τόνισε ότι , «αυτή είναι η τελευταία νόμιμη προθεσμία», σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλλουν οι υποψήφιοι. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ο έλεγχος των δικαιολογητικών σχετικά με το ποινικό μητρώο των υποψηφίων θα ολοκληρωθεί ως τις 5 Μαΐου.

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα μίλησε πραγματοποιήθηκε στην «σκηνή της ελευθερίας» το Σάββατο σε συγκέντρωση γυναικών και τόνισε ότι « η κυβέρνηση δεν απάντησε στην προσφορά της αντιπολίτευσης για την εκλογή του προέδρου από το λαό» και ότι «το λαϊκό κίνημα, που είναι στην 64η ημέρα έχει βγάλει τη μάσκα που φορούσε η κυβέρνηση και έχει αποκαλύψει στον κόσμο την οδυνηρή αλήθεια που έζησαν οι Αλβανοί τα τελευταία 4 χρόνια».
« Η Οικονομία καταρρέει λόγω της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών», με αποτέλεσμα χιλιάδες απολύσεις. 300 χιλιάδες Αλβανοί έχουν εγκαταλείψει τη χώρα. Η φορολογική επιδρομή έχει συρρικνώσει την αγοραστική δύναμης», είπε.

Από την πλευρά των σοσιαλιστών , ο Υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι ο οποίος περιόδευσε στη Σκόνδρα, είπε ότι το μήνυμα της Ουάσιγκτον ήταν πολύ σαφές σχετικά με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, και κατηγόρησε τον Μπάσα ότι με την καθυστέρηση της δικαστικής μεταρρύθμισης , την οποίας την «ταχεία ολοκλήρωση αναμένουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ», «κλείνει τον δρόμο στις χρηματοοικονομικές επενδύσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ», και «οδηγεί το Δημοκρατικό Κόμμα σε πολιτική αυτοκτονία». Η υπουργός Άμυνας , Μίμη Κοντέλι, εγκαινίασε το Γραφείο Κινητοποίησης Εφέδρων στο Ελμπασάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου