Απριλίου 03, 2017

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ θα ηγηθεί στις διαπραγματεύσεις για νέα κυβέρνηση

Στα κεντρικά γραφεία του ΓΚΕΡΜΠ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της κομματικής ηγεσίας στην οποία αποφασίστηκε η σύνθεση της ομάδας που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τους πιθανούς εταίρους και καθορίστηκαν τα σημεία του προεκλογικού προγράμματος, που θα προταθούν για το κυβερνητικό πρόγραμμα. Μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στον κοινωνικό τομέα και τη Διοίκηση. Επικεφαλής της διαπραγματευτικής Ομάδας θα είναι ο ΄διος ο κ. Μπορίσοφ.
Η πρώτη «προκαταρτική» συνάντηση του GERB με τους «Ηνωμένους Πατριώτες» Μετά το τέλος της συνάντησης ο ηγέτης του VMRO Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ είπε ότι δεν έχουν αρχίσει οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης και ο ηγέτης του κόμματος ΑΤΑΚΑ Βόλεν Σιντέροφ, δήλωσε ότι «το GERB ως πρώτη κοινοβουλευτική δύναμη έχει το δικαίωμα να προτείνει και να συζητήσει τους όρους του συνασπισμού».
Η «υπεύθυνη» ηγεσία της Συνομοσπονδίας Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας ζήτησε, το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης, με στόχο την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων , υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη. Στην δήλωση αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη προτεραιότητα της χώρας είναι η βουλγαρική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Συνομοσπονδία απαιτεί, επίσης, να αποκατασταθεί ο ρόλος και η σημασία του
κοινωνικού διαλόγου στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου «Τριμερούς Συνεργασίας».
Το Υπουργείο Άμυνας μετέθεσε χρονικά το διαγωνισμό για την πρόσληψη 500 στρατιωτών διότι τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό 6 εκατομμύρια ευρώ διατέθηκαν από τον υπηρεσιακό Υπουργό Στέφαν Γιάνεφ, για την αύξηση των μερίδων τροφής στο Στρατό και το πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας. Προηγουμένως, οι αστυνομικοί ( υπουργείο Εσωτερικών) λάμβαναν 60 ευρώ κάθε μήνα για τροφή και στον Στρατό δίνονταν μόνο 45 ευρώ.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Τόντορ Ταγκάρεφ απολύθηκε, την Παρασκευή, από τη θέση του διευθυντής του Ινστιτούτου Άμυνας, λόγω της «αντικατάστασης των τακτικών και τεχνικών εργασιών» του έργου για την αγορά νέου τύπου αεροσκαφών και τεθωρακισμένων για τις ένοπλες δυνάμεις.
Το ειδικό τμήμα διαφθοράς της Εισαγγελίας κατηγόρησε τον υπηρεσιακό υπουργό Υγείας Ίλκο Σεμερτζίεφ ότι απείλησε να απολύσει τον διευθυντή του υπουργείου Υγείας αν αυτός δεν υπέγραφε τον διορισμό ενός φίλου του υπουργού. Σύμφωνα με τον διευθυντή , το πρόσωπο που υπέδειξε ο υπηρεσιακός υπουργός είναι ιδιοκτήτης εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και για το λόγο αυτό υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου