Ιανουαρίου 23, 2017

Εδω ειναι Μπαλκάνια

πΓΔΜ-BJRM: Πιέζεται ο Αχμέτι για να τα σπάσει με τον Γκρουέφσκι

Ο εκπρόσωπος του DUI ή ΒDI , Μπουγιάρ Οσμάνι, σε συνέντευξη του στην αλβανική εκπομπή της «Φωνής της Αμερικής» είπε χθες ότι ασκούνται πιέσεις στο κόμμα του για να εγκαταλείψει την αρχή ότι «ο νικητής των εκλογών της αλβανικής κοινότητας σχηματίζει κυβέρνηση με τον νικητή στη Μακεδονική κοινότητα».
Στη συνέντευξη, ο Οσμάνι, κατηγόρησε τα μέσα ενημέρωσης ότι ασκούν αυτές τις πιέσεις και είπε ότι «πρέπει να γίνονται σεβαστές οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί». Και πρόσθεσε: «Μία από αυτές χρονολογείται από το 2008, και αναφέρει ότι ο νικητής της αλβανικής κοινότητας επιλέγει ως εταίρο τον νικητή από τη μακεδονική κοινότητα.
Ο σεβασμός αυτής της αρχής είναι πολύ σημαντικός για την ίδια την αλβανική κοινότητα».
Ο κ. Αλί Αχμέτι συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρόεδρο της SDSM (Μακεδονική Σοσιαλδημοκρατική Ένωση), Ζόραν Ζάεφ. Τα δύο κόμματα έβγαλαν κοινή δήλωση στην οποία ανέφεραν : «…συζητήθηκαν οι θέσεις που έχουν οι πλευρές, χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες σε σχέση με συγκεκριμένα θέματα. Αυτές οι συναντήσεις μεταξύ των δύο μερών αναμένεται να επαναληφθούν κατά την προσεχή περίοδο».

Βουλγαρία: Ανέλαβε ο Πτέραρχος

Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντρεφ και η Αντιπρόεδρος Ηλιάνα Γιότοβα ανέλαβαν την Κυριακή τα καθήκοντά του και εγκαταστάθηκαν στο προεδρικό Μέγαρο. Ο απερχόμενος Πρόεδρος Ρόσεν Πλεβνέλιεφ και ο Πτέραρχος κατέθεσαν μαζί στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και τήρησαν ενός λεπτού σιγή στην μνήμη εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Βουλγαρίας. Στον Καθεδρικό Ναό του «Αγ. Αλεξέντερ Νιέφσκι» ο Πατριάρχης της Βουλγαρίας Νεόφυτος χοροστάτησε σε δοξολογία.
Ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής Νικολάι Μπαρέκοβ , (Βουλγαρία χωρίς λογοκρισία) ανήγγειλε ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία κατά του Ρόσεν Πλέβνελιεβ και του επιχειρηματία Ίβο Προκόπιεβ διότι συγκρότησαν «εγκληματική ομάδα που διέπραξε απάτες μέσω υπεράκτιων εταιρειών καις την οποία μετείχαν τουλάχιστον άλλα 10 άτομα μεταξύ των οποίων οι σύζυγοί τους».

Αλβανία: Αμερικανική Βοήθεια

Στα Τίρανα αναμένουν την άφιξη των πρώτων 70 θωρακισμένα οχημάτων μεταφοράς προσωπικού τα οποία παραχωρούνται από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού ως «ανταμοιβή» για τη συμμετοχή της Αλβανίας στο Αφγανιστάν. Μετά τα θωρακισμένα θα παραδοθούν άλλα 180 οχήματα. Η Αλβανία θα πληρώσει μόνο 15 εκ. ευρώ για την μεταφορά και την παράδοση. Το συνολικό πρόγραμμα δωρεάν βοήθειας προβλέπει την παράδοση 950 οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου