Ιανουαρίου 18, 2017

Εδω ειναι Μπαλκάνια

πΓΔΜ-BJRM: Αποσοροποίηση και… μεταρρυθμίσεις

Ο Βουλευτής του VMRO-DPMNE Ίλια Ντομόφσκι ανέλαβε να απαντήσει στους Αλβανούς που θέλουν καλές σχέσεις με την Ανοιχτή Κοινωνία και εξήγησε χθες, ότι η Από-σορποίηση, (Ντεσοροσιζάτσιατα -Десоросоизацијата), είναι η επιστροφή της Δημοκρατίας στους Πολίτες.
Ο Σόρος είναι ένα από τα πολλά πρόσωπα του φασισμού και «αποσοροποίηση» σημαίνει αποφασιστοποίηση, τόνισε ο Ντιμόσφκι, υπογραμμίζοντας ότι , «αυτή η δημοκρατική διαδικασία που ξεκίνησε από τη μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ διαπερνά σήμερα όλη την Ευρώπη».
Τα «χαρτιά του Παναμά», έγραψε, μας αποκάλυψαν ότι ο Σόρος κέρδισε λεφτά από το εμπόριο όπλων, και επομένως τα λεφτά που δίνει στις ΜΚΟ είναι «αιματοβαμμένα». Στο πλαίσιο της μάχης με τον Σόρος, η Εφορία έδωσε στη δημοσιότητα τις φορολικές δηλώσεις των στελεχών του Ιδρύματος από τις οποίες προέκυψε ότι ο πρόεδρος της οργάνωσης στην πΓΔΜ εισέπραξε μεικτά πάνω από 2.500.000 δηνάρια ή 3.400 ευρώ το μήνα. Αν οι ηγεμονικές αμοιβές των στελεχών του ιδρύματος συγκριθούν με το μέσο όρο των μισθών των πολιτών, οι νυν επικεφαλής του ιδρύματος Σόρος σε έναν μήνα εισπράττουν όσα ο μέσος πολίτης θα πάρει πρέπει σε 10 μήνες.
Ο ηγέτης του DUI η BDI Αλί Αχμέτι που δέχτηκε χθες τη γερμανίδα πρέσβειρα επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι δεν θα παραιτηθεί από την επιδίωξη να γίνει η αλβανική δεύτερη επίσημη γλώσσα σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας. Ο Αχμέτι είπε στη γερμανίδα διπλωμάτη ότι το κόμμα του δεν ενδιαφέρονται να μπει με κάθε κόστος στην κυβέρνηση και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραμείνει στην αντιπολίτευση. Ο κ. Αχμέτι τόνισε την ανάγκη υποστήριξης από τη Γερμανία των μεταρρυθμίσεων στη χώρα, τονίζοντας ότι «οι μεταρρυθμίσεις και η ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ παραμένουν απόλυτες και αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητες», για το κόμμα του.

Κοσσυφοπέδιο : Μετά τη θύελλα οι σχέσεις καλής γειτονίας

Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, έφτασε στην Πρίστινα η πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως Βαρόνη Κάθριν Άστον για να της απονεμηθεί τον Θάτσι το Προεδρικό Μετάλλιο της Τιμής. Η Βαρόνη συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Ίσα Μουσταφά ο οποίος με δηλώσεις του στη «Φωνή της Αμερικής» χαρακτήρισε τις δηλώσεις του σέρβου προέδρου ως «ανεύθυνες» που συνιστούν «απειλή, όχι μόνο για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και για τα Βαλκάνια». «Δεν θέλουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την απειλή με την ίδια γλώσσα», δήλωσε ο Μουσταφά και πρόσθεσε: «Μας ενδιαφέρει να ζούμε με σχέσεις καλής γειτονίας με τη Σερβία».
Ο Υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Σκεντέρ Χισένι, ενημέρωσε χθες την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας του «κοινοβουλίου» και για τις τελευταίες εξελίξεις μετά το περιστατικό με το τρένο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο υπουργός επαίνεσε τα μέλη της Αστυνομικής Δύναμης του Κοσσυφοπεδίου για τις ενέργειες τους δεσμεύσεις τους κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ήταν σε επαφή και για τον συντονισμό των ειδικών δυνάμεων με την αστυνομία σχετικά με την ενδεχόμενη κλιμάκωση της κατάστασης.
Υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης εμφανίστηκε και το ΝΑΤΟ που ζήτησε από την Πρίστινα και το Βελιγράδι «να συνεχίσουν το διάλογο». Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, δήλωσε στις Βρυξέλλες ότι η KFOR είναι έτοιμη να βοηθήσει, αν απαιτείται ένας τρίτος παίκτης μετά τις αστυνομίες της EULEX και του Κοσσυφοπεδίου. Η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ανέφερε: «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση. Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας. Καλούμε όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν σε διάλογο. Αυτό είναι προς το συμφέρον της περιφερειακής σταθερότητας και της ασφάλειας. Η αποστολή του ΝΑΤΟ, η KFOR, συνεχίζει να διαδραματίζει το ρόλο που της ανατέθηκε με το ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το 1999. Η KFOR είναι έτοιμη να βοηθήσει εάν ένας τρίτος παίκτης απαιτείται μετά την EULEX και την Αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου».
Η νυν Υπάτη, Φεντερίκα Μογκερίνι, είπε στους δημοσιογράφους που της ζήτησαν να σχολιάσει «την κρίση του τρένου» ότι, «βρισκόταν προσωπικά σε επαφή και με τις δυο πλευρές», ότι μίλησε πολλές φορές προσπαθώντας να αποφύγει κλιμακώσεις». «Οι εντάσεις εξακολουθούν να είναι υψηλά, το βλέπουμε συνεχώς, αλλά βλέπω και ισχυρή αποφασιστικότητα για να προχωρήσουμε και στην ηγεσία στην Πρίστινα και στο Βελιγράδι», είπε η Μογκερίνι, που ευχαρίστησε ειδικά τον πρωθυπουργό Βούτσιτς «για την ηγεσία που επέδειξε στις δύσκολες στιγμές».

Κοσσυφοπέδιο : Η ανεξαρτησία δεν είναι αντιστρέψιμη

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπέδιου και αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Κάντρι Βέσελι, που συμμετέχει στο ένατο συνέδριο τη Βιέννης, που είναι αφιερωμένο στο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων », μίλησε «για τη δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων αθώων αμάχων των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αλβανών», «λόγω της έχθρας και του εθνοτικού μίσους». Ο κ. Βέσελι είπε ότι «μετά τους τρομερούς πολέμους, της τέως Γιουγκοσλαβίας ο νέος αιώνας ξεκίνησε με μια νέα ελπίδα στα Δυτικά Βαλκάνια», και τόνισε πως, « όταν το 2008, το Κοσσυφοπέδιο διακήρυξε την ανεξαρτησία του, επικράτησε στην περιοχή των Βαλκανίων βιώσιμη σταθερότητα και ειρήνη. Σύμφωνα με κ. Βάσελι , η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι μια «αμετάκλητη γεωπολιτική πραγματικότητα». «Πολλά θα μπορούσε να συμβούν στα Βαλκάνια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει επιστροφή στο παρελθόν», είπε.

Σερβία: Προβοκάτσιες «σκοτεινών» κέντρων

Ο ρωσικός παράγων δραστηριοποιήθηκε έντονα για να αποτρέψει μια κλιμάκωση της έντασης μεταξύ της Πρίστινα και του Βελιγραδίου. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στη Μόσχα ότι οι δυνάμεις των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου δεν θα πρέπει να είναι παρούσες στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο που κατοικείται από Σέρβους, και ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για εκτόνωση ηρεμήσει της έντασης μεταξύ του Βελιγραδίου και της Πρίστινας. Ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας Σεργκέι Ζελέζνιακ επιφορτίστηκε με το καθήκον να στηρίξει τον ΣΑερβο πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο κ. Ζελέζνιακ τόνισε ότι υπάρχουν δυνάμεις που δημιουργούν συνεχώς προβοκάτσιες, προκειμένου να «εμποδίσουν τις αλλαγές στις ΗΠΑ και στην πολιτική του ΝΑΤΟ, που θα προκύψουν μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. «Είναι σημαντικό να αγρυπνούμε για να αποτρέψει τις ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τις διαδικασίες για την επίλυση της σύγκρουσης στα Βαλκάνια», και τόνισε ότι χάρη στα γερά νεύρα της σερβικής ηγεσίας και του πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς αποτράπηκε το ξέσπασμα μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης στην καρδιά της Ευρώπης». Ο κ. Ζελέζνιακ υπενθύμισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναλάβει την ευθύνη για τη συνεργασία μεταξύ της Σερβίας και των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου», και τόνισε ότι, «η ΕΕ πρέπει να λάβει επειγόντως όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας και την προστασία των δικαιωμάτων, της τιμής και της αξιοπρέπειας των Σέρβων που ζουν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου και στο Μετόχι». Ο κ. Ζελέζνιακ υπενθύμισε επίσης ότι το 1955 η ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, κατάφεραν να κάνουν μια συμφωνία για στρατιωτική ουδετερότητα της Αυστρίας και να εξασφαλίσουν στους αυστριακούς ανάπτυξη και πρόοδο για 60 χρόνια. Ο κ. Ζελέζνιακ είπε ακόμα ότι «είναι σημαντικό να επιτραπεί στα εκατομμύρια των κατοίκων των Βαλκανίων να αποφασίσουν για το μέλλον τους από μόνοι τους και να γίνει σεβαστή η επιλογή τους», και ότι , « οι λαοί» της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της πΓΔΜ επιδιώκουν την «πολιτική και στρατιωτική τους ανεξαρτησία». Σχεδόν ταυτόχρονα ο Γραμματέας Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ σε συνέντευξη του στη «Rossiyskaya Gazeta», είπε ότι υπάρχει μια σταθερή πορεία για την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ , στη πΓΔΜ, το Μαυροβούνιο και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και ότι η αυξανόμενη αστάθεια στην περιοχή συνδέεται με την επέκταση της Συμμαχίας. Ο κ. Πατρούσεφ τόνισε ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ δεν σημαίνει μεν θεμελιώδεις αλλαγές στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και ότι υπάρχει χώρος για μια εποικοδομητική συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, στην ασφάλεια των πληροφοριών και σε… «άλλους τομείς». «Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες για εξασθένηση των μέτρων που κατευθύνονται προς τον εκτροχιασμό της Ρωσίας» , είπε.

Σερβία: Ο Νίκολιτς στις επάλξεις

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε χθες απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι, «σε περίπτωση που η Σερβία παραμένει σιωπηλή σε περίπτωση εκτέλεσης Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχι», θα παραιτηθεί από την προεδρία είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την προεδρική θέση, και τόνισε ότι η Προεδρία και Κυβέρνηση έχουν συμφωνήσει απολύτως στο ότι η Σερβία σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστεί τη ζωή και την τιμή των Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι. Ο Νίκολιτς απάντησε στις αντιδράσεις των στελεχών στις δηλώσεις του και τόνισε ότι ηταν εντελώς παραπλανητικές. «Η ΕΕ έπρεπε να αντιδράσει όταν έβαλαν νάρκες στις σιδηρογραφίες για να αντινάξουν το τρένο. Αν το μέλλον της Σερβίας είναι ενα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, τότε δεν υπάρχει τίποτα για μας να μιλήσουμε με τον κ. Χαν», είπε ο σέρβος πρόεδρος, και τόνισε: «Αν χρειαστεί θα πάω στην πρώτη γραμμή μαζί με τους γιους μου. Η Σερβία θα υπερασπιστεί τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο, και υπάρχει απόλυτη συμφωνία σχετικά με αυτό μεταξύ της κυβέρνησης και του προέδρου». Ο κ. Νίκολιτς αναφέρθηκε και στο ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας το οποίο επικαλέστηκε και η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι το ψήφισμα προβλέπει ότι η Σερβία θα μπορούσε να αναπτύξουν έως 1.000 στρατιώτες στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά η σερβική κυβέρνηση ποτέ δεν το ζήτησε. Σχολιάζοντας την προκλητική δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ότι οι Σέρβοι θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν στο Κοσσυφοπέδιο μόνο ως τουρίστες, ο Νίκολιτς είπε ότι «οι βλέψεις της Αλβανίας προς το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, το Μαυροβούνιο, την Ελλάδα και την Μπουγιουρουμού είναι γνωστές. Είναι μια παλιά ιστορία, αλλά η εξωτερική πολιτική ασκείται από την κυβέρνηση, και δεν θέλω να προκαλώ με δηλώσεις μου». Ο Πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς δέχτηκε και τον αποχωρούντα Πρεσβευτή των ΗΠΑ Κάιλ Σκόττ στον οποίο είπε ότι κατανοεί γιατί οι ΗΠΑ παρέχουν άνευ όρων υποστήριξη σε κάτι έχουν βοηθήσει άμεσα για να δημιουργηθεί και ότι η Ουάσιγκτον έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα από την εφαρμογή της δικής της βούλησης. Ο Σέρβος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η συμπεριφορά θα αλλάξει όταν η νέα αμερικανική κυβέρνηση αναλάβει τα καθήκοντά της, εκφράζοντας την προσδοκία για ένα νέο πλαίσιο στις σχέσεις Σερβίας-ΗΠΑ. Ωστόσο το πρόβλημα στις σχέσεις του προέδρου με το Κόμμα που εκείνος δημιούργησε αποκαλύφθηκα με την τοποθέτηση στο διαδίκτυο της αντιπροέδρους της κυβέρνησης Ζόρανας Μιχαήλοβιτς η οποία εγραψε: « Δεν περίμενα ο Πρόεδρος Νίκολιτς να εγκαλεί την κυβέρνηση επειδή δεν ζητούμε την επιστροφή του σερβικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος ξέρει πολύ καλά γιατί οι στρατιώτες μας δεν είναι στο Κοσσυφοπέδιο. Και δεν περίμενα ο Σέρβος να λέει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ήταν σιωπηλή μπροστά στην πιθανή δολοφονία Σέρβων στο Κοσσυφοπέδιο και να απειλεί ότι θα παραιτηθεί εξαιτίας αυτού του γεγονότος, και μάλιστα δυο μήνες πριν από τις εκλογές».

Σερβία: Νέα εκδοχή για τη δολοφονία του ΣλάβκοΤσουρούβια Όπως γράφει η εφημερίδα “Danas” στην συνεχιζόμενη δίκη του πρώην επικεφαλής της Κρατικής Ασφάλειας της Σερβίας Ράντομιρ Μάρκοβιτς, εμφανίστηκε ως προστατευόμενος μάρτυρας ο Μιλάντιν Σουβάιτζιτς, μέλος της λεγόμενης συμμορίας του Ζέμουν, που κατέθεσε ότι ένας από τους ηγέτες της συμμορίας ο Μίλε Λούκοβιτς, γνωστός ως Κουμ, (κουμπάρος), του εκμυστηρεύτηκε ότι σκότωσε τον Τσουρούβια, την Κυριακή του Πάσχα του 1999. Ο Λούκοβιτς είναι από χρόνια νεκρός. Τον σκότωσε η αστυνομία στο διαμέρισμα που κρυβόταν, μετά τη δολοφονία του Σέρβου πρωθυπουργού Ζόραν Τζίντζιτς, το Μάρτιο 2003, κατά την επιχείρηση σύλληψης του. «Μετά τη δολοφονία του πρωθυπουργού, ήμουν σύνδεσμός με τον Λούκοβιτς και πήγα στο διαμέρισμα της οδού Vojvode Stepe. Ο Λούκοβιτς ήξερε ότι το τέλος του ήταν κοντά, και μου αφηγήθηκε πολλά εγκλήματα που είχε διαπράξει. Ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι τα είπε όλα στην αστυνομία το 2003 σχετικά με τους ισχυρισμούς Λούκοβιτς, αλλά, «κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά». Ο Τσουρούβια, πυροβολήθηκε 17 φορές μπροστά στο σπίτι του ενώ είχε βγει με τη σύζυγο του για να έρθει στη ελληνική πρεσβευτική κατοικία για τον εορτασμό του Πάσχα. Η οικογένειά του και οι συνάδελφοί του πιστεύουν ότι η δολοφονία διατάχτηκε από τον Μιλόσεβιτς. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τη δολοφονία διάταξε ο Ράντε Μάρκοβιτς και την διέπραξαν οι πράκτορες της υπηρεσίας Ράτκο Ρόμιτς, Μιλάνο Ράντονιτς και Μόροσλαβ Κούρακ.

Αλβανία: Σε μεγάλη νίκη ελπίζει ο Ράμα

Ο σοσιαλιστής ηγέτης, Έντι Ράμα, στην μακρά ομιλία του για την 25η επέτειο της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος , (FRESSH), είπε ότι στις εκλογές του Ιουνίου το κόμμα θα επιτύχει μια μεγαλύτερη νίκη από ότι το 2013, τονίζοντας ότι, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, «είναι σήμερα, όχι μόνο το μεγαλύτερο κόμμα , αλλά και το κόμμα στο οποίο Αλβανοί πιστεύουν περισσότερο». «Μπροστά μας έχουμε μια σαφή επιλογή ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν. Εκείνοι που κοιτάζουν προς το μέλλον, δεν έχουν άλλη επιλογή εκτός από το Σοσιαλιστικό Κόμμα», είπε ο κ Ράμα. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι αλβανοί σχολιαστές στην γιορτή δεν έδωσε το παρόν ο άλλος σοσιαλιστής και πρώην πρόεδρος της FRESSH, Ιλίρ Μέτα. Μάλιστα ο κ Ράμα στην ομιλία του δεν αναφέρθηκε καθόλου στον «στρατηγικό εταίρο» ούτε στον «αριστερό συνασπισμό» με τον Ιλίρ Μέτα .
Ο Ράμα στην ομιλία του και τις δηλώσεις που έκανε μετά, ουσιαστικά είπε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει μόνο του τις εκλογές χωρίς το SMI του κ. Μέτα . Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο συνασπισμός έχει τελειώσει και ότι οι δύο πλευρές δεν θα κατέβουν μαζί στις εκλογές, και ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συνεργαστεί με το κόμμα των τσάμηδων όπως έκανε και στις δημοτικές εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του κόμματος των τσάμηδων, (PDIU), Σπετίμ Ιντρίζι σε τηλεοπτική του συνέντευξη, επιτέθηκε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ιλίρ Μέτα , που συνέστησε «διάλογο με την Ελλάδα».
Ο κ. Ιντρίζι είπε μεταξύ άλλων ότι «τα οστά των παππούδων μας και των συγγενών μας θα πρέπει να είναι ισοδύναμα με εκείνα των Ελλήνων στρατιωτών, και για αυτό δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση να γίνει νεκροταφείο των Ελλήνων στην Αλβανία, χωρίς να γίνει παραδοχή της γενοκτονίας από τους Έλληνες και αποδοχή των τάφων των προγόνων μας ». Ο κ. ο Ιντρίς είπε ακόμα ότι «τους Τσάμηδες τους σκότωσε σωματικά ο Ναπολέων Ζέρβας, ενώ ηθικά τους εξουθένωσε ο Ενβέρ Χότζα», ο οποίος ήταν, «ό, τι πιο βρώμικο μπορούσε να βγάλει ένας λαός». Αναφερόμενος στη ρητορική της κυβέρνησης Ράμα για την υπεράσπιση του ζητήματος των τσάμηδων είπε: «Είμαι υπερήφανος που η Αλβανία έχει τέτοια πολιτική» , υπενθυμίζοντας ότι πριν από μερικά χρόνια, «δεν τόλμαγε κανείς να αναφερθεί στο ζήτημα των Τσάμηδων».

Βουλγαρία :Αίτημα προς την Ελλάδα για να αποφευχθεί κλιμάκωση στα σύνορα

«Το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές» δήλωσε ο εκπρόσωπος του βουλγαρικού υπουργείου Εσωτερικών , με αφορμή τις προκαταβολικές αντιδράσεις των βουλγαρικών μεταφορικών εταιριών στις πληροφορίες ότι «οι έλληνες αγρότες σκοπεύουν να στήσουν μπλόκα στα Σύνορα της Ελλάδας με την Βουλγαρία στις 23 Ιανουαρίου». Χθες, η υπό παραίτηση υπουργός Εσωτερικών Ρουμιάνα Μπατσβάροβα απέστειλε επίσημη επιστολή προς τον Έλληνα ομόλογό της Νικόλαο Τόσκα, «εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ελληνικές αρχές θα λάβουν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί ενδεχόμενη κλιμάκωση της έντασης στην συνοριακή περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου