Ιανουαρίου 17, 2017

Εδω ειναι Βαλκάνια

Βουλγαρία:Έτοιμοι για αντίμετρα οι Βούλγαροι

Οι Βούλγαροι μεταφορείς ανακοίνωσαν οτι είναι έτοιμοι αν κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα Δημοσίευση σε αντίποινα αν επιτραπεί στους έλληνες αγρότες που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιανουαρίου κινητοποιήσεις να κλείσουν με οδοφράγματα τους μεθοριακούς συνοριακών σταθμούς.
Οι Βούλγαροι διεθνείς μεταφορείς ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμοι για άμεσα αντίμετρα, σε περίπτωση που οι ελληνικές αρχές επιτρέψουν το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Οι περσινοί αποκλεισμοί συνεχίστηκαν για περισσότερες από 40 και εκατοντάδες οδηγοί φορτηγών είχαν μπλοκαριστεί για μέρες και από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Ο πόλεμος της Κάθαρσης

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε χθες ότι άσκησε και νέα δίωξη για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατά του πρώην επικεφαλής της βουλγαρικής αντικατασκοπείας Κίρτσο Κίροφ. Ο Κίροφ που ήταν επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από το 2002 μέχρι και το 2012, βρέθηκε ένοχος πέρυσι για μεγάλης κλίμακας υπεξαίρεση και καταδικάστηκε σε φυλάκιση, αλλά η ποινή του ανατράπηκε στο Εφετείο, που δέχτηκε ότι η δίωξη ήταν «πολιτικά υποκινούμενη».
Η νέα κατηγορία αφορά στην υπεξαίρεση 5,1 εκ λέβων από τα μυστικά κονδύλια της υπηρεσίας στο διάστημα 2007-2011. Η πρώτη δίκη αφορούσε στην υπεξαίρεση 4,7 ελ λέβων. 
Ο δήμαρχος της Φιλιππούπολης Ιβάν Τότεφ που προέρχεται από το ΓΚΕΡΜΠ έχει παραπεμφθεί σε δίκη με νέες κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας. Αυτή τη φορά, κατηγορείται για 22 παραβιάσεις του νόμου για τις δημόσιες συμβάσεις σχετικά με την κατασκευή ενός αθλητικού Κέντρου, τις οποίες διαπίστωσε ο έλεγχος του Οργανισμού Ελέγχου Δημόσιων Οικονομικών. Η ζημιά για τον Δήμο ήταν 7.777.340 λέβα.

Ρουμανία: Ο τεχνοκράτης έμαθε από πολιτική

Ο τεχνοκράτης τέως πρωθυπουργός Ντάτσιαν Τσιόλος απάντησε στις κατηγορίες ότι άφησε πίσω του «μαύρη τρύπα» στον Προϋπολογισμός λέγοντας ότι αυτά αποτελούν «προπέτασμα καπνού από εκείνους που ψάχνουν για δικαιολογίες για να μην την εκπληρώσουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις». Ο κ. Τσιόλος τόνισε ότι έκλεισε το 2016 με έλλειμμα 2.6% , μικρότερο από το προβλεπόμενο (του 2.8%) , παρόλο που η κυβέρνηση Πόντα είχε εκτιμήσει τις εισροές από τα ευρωπαϊκά Ταμεία σε 12.300 εκατομμύρια λέι , εκτίμηση που αποδείχθηκε εντελώς μη ρεαλιστική.

Μαυροβούνιο: Ανακοινώθηκε και ο μυστικός Ρώσος

Η εισαγγελία του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε το όνομα του Ρώσου υπήκοου Εντβαρντ Σιρόκοφ που είναι ύποπτος «για σχεδιασμό εγκλημάτων κατά της συνταγματικής δομής και της ασφάλειας του Μαυροβουνίου», και επειδή είχε την πρόθεση να σκοτώσει την πρώην πρωθυπουργό Μίλο Τζουκάνοβιτς.

-Η Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ποντγκόριτσα παρέδωσε στον Πρωθυπουργό Ντούσκο Μάρκοβιτς επιστολή του αποχωρούντος Πρόεδρου Ομπάμα στην οποία ο αμερικανός πρόεδρος αναφερει: « Τα έθνη μας μοιράζονται μια εταιρική σχέση που βασίζεται όχι μόνο στα κοινά συμφέροντα αλλά και στις κοινές αξίες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, είναι αφιερωμένες στη βελτίωση της ασφάλειας των χωρών μας και την υπεράσπιση των κοινών αξιών, οι οποίες είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν σθεναρά τις προσπάθειες του Μαυροβουνίου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ».
Επίσης, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι ενθαρρύνει τις προσπάθειες του Μαυροβουνίου για την ενίσχυση του Κράτους Δικαίου.

- Η Κεντρική Επιτροπή του Σοσιαλιστικού Εθνικού Κόμματος (SNP) ανακοίνωσε ότι το κόμμα επιδιώκει στο Κότορ την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, στο Δήμο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου