Νοεμβρίου 16, 2016

Βουλγαρία :Εκλογές το Μάρτιο

Η Πρόεδρος της Βουλής Τσέτσκα Τσάτσεβα, που επανηλθε στην έδρα της μετα της εκλογές συγκάλεσε την ολομέλεια του Κοινοβουλίου σήμερα για να δεχυεί το Σώμα την παραίτηση της κυβέρνησης την οποία κατέθεσε στο προεδρείο ο κ. Μπορίσωφ χθες.
Σύμφωνα με το νομικό Συμβούλιο της Βουλής πιθανές πρόωρες εκλογές μπορεί να διεξαχθούν, το νωρίτερο, την 26η Μαρτίου του 2017, και θα πρέπει να τις καλέσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 22α Ιανουαρίου του 2017.
Παρά την πολιτική κρίση η οποία υπόβοσκε ,σύμφωνα με τα στοιχεία της βουλγαρικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η οικονομία επανήλθε στην ανάπτυξη και στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Βουλγαρίας αυξήθηκε κατά 3,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Η ανάπτυξη προηλθε κυρίως από τις εξαγωγές που αυξήθηκαν κατά 8,5%, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά - 1%.
Παρά τις εξαγωγές στα τέλη Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στα γραφεία ευρέσεως εργασίας ήσαν εγγεγραμμένοι 258.223 (επιδοτούμενοι) άνεργοι. Σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 2.757 άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου