Οκτωβρίου 21, 2015

O Tζες σρο ρόλο του "Κουφού"

«Ανησυχώ», δήλωσε ο Τζες. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στα Σκόπια, Τζες Μπέιλι εξέφρασε την ανησυχία του για την αποτυχία των χθεσινών διαπραγματεύσεων των πολιτικών αρχηγών. «Είμαι πολύ ανήσυχος για την αδυναμία των πολιτικών ηγετών να καταλήξουν σε μια συμφωνία. Η συμφωνία της 2ας Ιουνίου προσφέρει μια διέξοδο από την πολιτική κρίση. Είναι όμως απαραίτητο να υπάρχει πολιτική βούληση και να συμφωνήσουν σε οτι αφορά στα εκκρεμή ζητήματα που προκύπτουν από τη συμφωνία πλαίσιο της 2ας Ιουνίου» είπε.

Εν τω μεταξύ, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται στα Σκόπια, μεταξύ των ομάδων εργασίας, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το νομοσχέδιο που απαγορεύει τη δημοσίευση των προϊόντων υποκλοπής και για το νόμο για την προστασία και την απαλλαγή από ποινικές ευθύνες των πληροφοριοδοτών της δικαιοσύνης. (της κ. Γιανεβα εν προκειμένω).
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα βρίσκονται ο νόμος για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και η σύνταξη των διαταγμάτων για τις αρμοδιότητες των νέων υπουργών και υφυπουργών και ο προσδιορισμός του δικαιώματος βέτο των υφυπουργών στις αποφάσεις των υπουργών, «που σχετίζονται με τις εκλογές».
Ο αρχηγός των σοσιαλδημοκρατών κ. Ζάεφ δήλωσε ότι, «το αδιέξοδο βρίσκεται στο βέτο των Υφυπουργών», και εξήγησε ότι στο πρωτόκολλο του Ιούλιου ορίζεται, ότι οι υφυπουργοί θα έχουν δικαίωμα βέτο « σε όλες τις νομικές, και οικονομικές αποφάσεις και στα θέματα του προσωπικού που σχετίζονται με την οργάνωση των εκλογών », και αυτό, « πολύ απλά πρέπει να αντικατοπτρίζεται σε ένα νόμο», είπε ο Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου