Οκτωβρίου 29, 2015

Βουλγαρία: Ο Σιντέροφ και η βουλευτική ασυλία το ζήτημα της ημέρας

Αφού το Βουλγαρικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να αναβάλλει τη συζήτηση για το βέτο του Προέδρου στο νόμο για την υπηρεσία Πληροφοριών του Στρατού μετά από πρόταση του πρόεδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την άμυνα, η προσοχή στράφηκε στην καταδίωξη του ηγέτη του κόμματος «Ατάκα», (επίθεση) ο Βόλεν Σιντέροφ, από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο κ. Σιντέροφ στην αρμόδια επιτροπή της βουλής που συζήτησε την άρση της ασυλίας του είπε ότι τον κάλεσαν σε «λαϊκό δικαστήριο», και ότι τα «τα μέσα μαζικής ενημέρωσης θέλουν να του φορέσουν χειροπέδες», επειδή , «τις τελευταίες τρεις εβδομάδες», αποδεικνύει, «πόσο εύκολα μπορεί κανείς να αγοράσει ναρκωτικά στη Σόφια και φαίνεται ότι έχουν προσβληθεί τα συμφέροντα κάποιων».
Γύρω από το κοινοβούλιο της Βουλγαρίας υπήρχε ισχυρή παρουσία της αστυνομίας καθως έγιναν διαδηλώσεις «υποστηρικτών της ελευθερίας της έκφρασης» και οπαδών του κ.Σιντέρωφ. 
  Παράλληλα το βουλγαρικό κοινοβούλιο ξεκίνησε τις διαβουλεύσεις σχετικά με την πρόταση του Κόμματος του κ.Μπορίσωφ για την κατάργηση του άρθρου 70 του Συντάγματος της Βουλγαρίας που αναφέρεται στην ασυλία των Βουλευτών.

Μετά το τέλος της καταμέτρησης των ψήφων 4 μέρες μετά τις εκλογές ανακοινώθηκε ότι η. κ Γιορντάνκα Φαντάκοβα εξελέγει Δήμαρχος της Σόφιας με 60.17% .Ο 2ος γύρος των εκλογών για την εκλογή των οργάνων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα πραγματοποιηθεί, όπως ο Νόμος ορίζει, την 1η Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου