Οκτωβρίου 29, 2015

Το «κράτος δικαίου» εκτέλεσε εστιάτορα στη Μπούντβα

Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε στη Μπούντβα, στις 20.15 το βράδι της Τρίτης ενώ καθόταν στην Παμπ του «Παλιού ψαρά» τον εστιάτορα Γκόραν Τζουρίκοβιτς. Στις 17 Απριλίου είχε εκτελεστεί ο συνεργάτης του Τζουρίκοβιτς, Σασα Μάρκοβιτς. Η υπόθεση σχετίζεται με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης που στάλθηκε αλλά, δεν έφθασαν στην Ισπανία , σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Ποντγκορίτσα.
Στο πολιτικό επίπεδο, ο κ.Κριβοκάπιτς, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, πήγε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, οπου διαπίστωσε ότι, «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν σθεναρά την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, αλλά είναι απαραίτητο να καταβληθούν προσπάθειες στον τομέα του κράτους δικαίου, καθώς και στην καταπολέμηση της διαφθοράς».
«Οι νέες αβάσιμες κατηγορίες του Μαυροβουνίου κατά της Ρωσίας δεν χρήζουν καν απάντησης», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας την νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με την οποία η Μόσχα υποδαυλίζει τις αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις στην χώρα. «Μια καινούργια απάντηση είναι απολύτως περιττή. Όπως και πριν, αυτοί οι ισχυρισμοί είναι εντελώς αβάσιμοι», αρκέστηκε να σχολιάσει ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.
Τη Δευτέρα, ο Πεσκόφ, είχε δηλώσει, πως η απόπειρα του Τζουκάνοβιτς να «δαιμονοποιήσει» τη Ρωσία είναι «τουλάχιστον περίεργη».
Την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου ΜίλοΤζουκάνοβιτς, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι έχει «ενεργό της ρόλο» στην οργάνωση διαδηλώσεων.

Με νατοϊκή έμπνευση μια σειρά από «Μέσα» και «αναλυτές», υποστηρίζουν ότι στο Μαυροβούνιο, «η κατάσταση παρομοιάζεται με την εξέγερση της “Πλατείας Μαϊντάν”», και ότι επαναλαμβάνεται το σενάριο της Ουκρανίας, ενώ το «Ευρω-Μαιντάν» , οργανώθηκε με αμερικανική χρηματοδότηση σύμφωνα με τη γνωστή δήλωση της κ.Νούλαντ. 
  Στην Ποντγκορίτσα, η Αντιπροσωπείας της ΕΕ είχε συναντήσεις με τα αντιπολιτευόμενα κόμματα «Demos» και «Δημοκρατικό Μαυροβούνιο» που δεν μποϋκοτάρουν το Κοινοβούλιο και δεν μετέχουν στο Δημοκρατικό Μέτωπο. Και τα δυο κόμματα είπαν στους ευρωπαίους πως θεωρούν, «απαραίτητο τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας που θα διοργανώσει δίκαιες εκλογές».
Το «Δημοκρατικό Μέτωπο», ανακοίνωσε ότι το Σάββατο θα πραγματοποιήσει μεγάλη διαδήλωση στο Χέρτσεκ Νόβι στην οποία θα παρουσιάσει και το ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής ανυπακοής.
Η επόμενη μεγάλη διαδήλωση στην Ποντγκορίτσα θα γίνει αφού ληφθεί η απάντηση των Βρυξελλών στην πρόταση του Μετώπου, για μεσολάβηση στην πολιτική κρίση του Μαυροβουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου