Ιουλίου 07, 2010

Καρατζαφέρης: Χρειαζόμαστε οικουμενική

Με αιχμές για την υπόθεση της "κουρτίνας", αλλά και με προτάσεις για το ασφαλιστικό και για την οικονομία που για να βγει από την κρίση "χρειάζεται οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση" άρχισε την ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής για το ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Καρατζαφέρης κατηγόρησε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα πως "φόρτωσαν την Ελλάδα με χρέη", με κυριότερη την ευθύνη της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που "χρέωσε την Ελλάδα κατά 130 δισ. ευρώ, όσα χρέη είχε φορτωθεί από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι το 1990".
Από κει και πέρα, κατά τον κ. Καρατζαφέρη, έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ένα σχέδιο του 1997, το οποίο είχε δημοσιευτεί τότε στην εφημερίδα "Απογευματινή", και "αυτό που δεν τολμήσατε τότε, το φέρνετε τώρα φορτώνοντάς το στην Τρόικα".
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, δικαιολόγησε την επιλογή του κόμματός του να υπερψηφίσει το Μνημόνιο επί της αρχής, λέγοντας πως "ή θα ψήφιζα υπέρ των κερδοσκόπων,

ή θα έλεγα να ζήσουμε, έστω και σε κώμα". Ομολόγησε ωστόσο, πως "λύση μέσα απ' την Τρόικα δεν υπάρχει". Η λύση έρχεται μέσα από εξωευρωπαϊκές επενδύσεις (Πούτιν, αραβικά κράτη, Κίνα κλπ.) που η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην αρχή απέτρεψε λόγω αμάθειας, όπως είπε, και γι' αυτό, "χρειάζεται να υπάρξει μια οικουμενικής αντίληψης κυβέρνηση".
Για το Ασφαλιστικό καθεαυτό, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε κατάργηση των ενσήμων, μερική ενσωμάτωσή τους στον μισθό και χορήγηση μιας τριπλής σύνταξης: της υφιστάμενης βασικής, μιας πρόσθετης με βάση τη φορολογική συνέπεια του ασφαλισμένου και μιας τρίτης με βάση τη φορολόγηση του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων σε κλαδικό επίπεδο.


Επίθεση στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την ότι με το νομοσχέδιο αυτό «έρχεται να θεσμοθετήσει την κοινωνική βαρβαρότητα» , κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι "μάδησαν το ασφαλιστικό σύστημα" και ζήτησε να κινηθούν οι διαδικασίες ώστε το ασφαλιστικό να τεθεί σε δημοψήφισμα. Παπαρήγα: Νεκροθάφτες του ασφαλιστικού λείψανου
Το ρόλο του "νεκροθάφτη του λείψανου του ασφαλιστικού συστήματος" απέδωσε στο ΠΑΣΟΚ η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλ.Παπαρήγα, η οποία προέβλεψε νέα μέτρα αλλά και αντικομμουνιστική επίθεση .Στην τοποθέτησή της στη Βουλή, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενέταξε τα μέτρα για το Ασφαλιστικό, στην ανάγκη του κεφαλαίου για φθηνό εργατικό δυναμικό λόγω της καπιταλιστικής κρίσης - μια ανάγκη που μοιραία υποβαθμίζει τα κεφαλαιακά αποθέματα των ταμείων, όπως είπε.

Από ΑΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου