Ιουνίου 17, 2010

Συνάντηση της Θ. Τζάκρη με την πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Για το νόμο 3838/2010 που αφορά στην απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, καθώς και το δικαίωμα του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» από μετανάστες που ζουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα, ενημερώθηκε το μεσημέρι από την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, η γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Κάθριν Κέι, που την επισκέφθηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο.

Ειδικότερα, η πρόξενος έλαβε πληροφόρηση για τους τύπους αδειών που θα πρέπει να διαθέτουν οι υπήκοοι των ΗΠΑ που βρίσκονται στη χώρα μας για να μπορούν να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές.

Η κ. Κέι ενημερώθηκε επίσης και για τον «Καλλικράτη», που αποτελεί ήδη νόμο του Κράτους (3852/2010) και την υλοποίησή του, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση».

Η κ. Κέι πρόσθεσε ότι μπορεί και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη να ενημερώνει τους Έλληνες που έχουν και αμερικανική υπηκοότητα, σε ποιες υπηρεσίες μπορούν ν’ απευθύνονται μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων που απορρέουν από αυτόν, για υποθέσεις τους στην Ελλάδα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου