Απριλίου 10, 2010

Συνετρίβη το αεροσκάφος που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Καζίνσκι .Δεν υπάρχουν επιζώντες

Συνετρίβη, καθώς πλησίαζε στο ρωσικό αεροδρόμιο του Σμόλενσκ, το αεροσκάφος του προέδρου της Πολωνίας Λεχ Καζίνσκι. Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ο κυβερνήτης της ρωσικής επαρχίας Σμόλενσκ, , Σεργκέι Αντούφιεφ, δήλωσε. «Δεν υπάρχουν επιζώντες από την καταστροφή» Το αεροσκάφος, ένα Τουπόλεφ 154, μετέφερε συνολικά 132 άτομα, μεταξύ των οποίων τον πρόεδρο της Πολωνίας και τη σύζυγό του.
Η πολωνική αντιπροσωπεία επρόκειτο να πραγματοποιήσει τιμητική επίσκεψη στο μνημείο των θυμάτων της τραγωδία του Κατίν, όπου με εντολή του Ι.Στάλιν σφαγιάσθηκαν περίπου 4.000 Πολωνοί στρατιωτικοί.

Όπως μεταδίδει το Ιντερφάξ, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Σέβερνι ήταν κλειστό λόγω της πυκνής ομίχλης, που επικρατούσε στην περιοχή, γι' αυτό και έγινε σύσταση στον Πολωνό πιλότο να προσγειώσει το αεροσκάφος είτε στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας Μινσκ, είτε στη Μόσχα.

Εκείνος αρνήθηκε και πραγματοποίησε επανειλημμένες προσπάθειες να προσγειώσει το αεροσκάφος στην περιφέρεια του Σμόλενσκ, λίγο έξω από την πόλη Πετσόρσκ.
Η τέταρτη προσπάθεια ήταν και η μοιραία, καθώς το αεροσκάφος ακούμπησε κλαδιά δέντρων, κατέπεσε και ανεφλέγη περί τα 300-400 μέτρα από το διάδρομο προσγείωσης.



«Το αεροσκάφος έπεσε πάνω σε δέντρα, συνετρίβη και έπιασε φωτιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πολωνικού υπουργείου Εξωτερικών. Πιοτρ Πασκόφσκι ,στην πολωνική τηλεόραση TVN24. «Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πρόεδρος, η σύζυγός του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντρέι Κρέμερ», πρόσθεσε.

Από το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας ανακοινώθηκε πως και ο πρόεδρος της ΚΤΠ επέβαινε στο αεροσκάφος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ «ενημερώθηκε αμέσως» για το δυστύχημα και ζήτησε από τον υπουργό Εκτάκτων Αναγκών Σεργκέι Σοΐγκου να σπεύσει στο σημείο της καταστροφής, ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου