Μαρτίου 31, 2010

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Χτύπησε πάλι η συμμορία με τα καλάσνικοφ

Επιτέθηκαν σε επιχειρηματία στη Λούτσα

Χτύπησε πάλι, για όγδοη φορά, η συμμορία που σκορπά τον πανικό στα νοτιοανατολικά προάστια τις Αττικής. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο της αδίστακτης συμμορίας, που εισβάλλει στα σπίτια και απειλεί τους ιδιοκτήτες με πιστόλια και Καλάσνικοφ, μπήκε ένας εισοδηματίας στην περιοχή της Λούτσας. Ο 52χρονος ιδιοκτήτης πολυτελούς βίλας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας καθόταν αμέριμνος στο σαλόνι του σπιτιού του και έβλεπε τηλεόραση...
Ξαφνικά από την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα εισέβαλαν δύο κουκουλοφόροι που με προτεταμένα τα όπλα απείλησαν τον έντρομο 52χρονο, ο οποίος έζησε τον απόλυτο τρόμο στα χέρια των αδίστακτων κακοποιών. Τον χτύπησαν με τη λαβή του όπλου, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Αφού ακινητοποίησαν τον άτυχο άντρα, πήγαν στο γραφείο του με απίστευτη άνεση, σαν να γνώριζαν τα κατατόπια του σπιτιού και άνοιξαν το ντουλάπι στο οποίο είχε κρυμμένο ένα μικρό χρηματοκιβώτιο.
Οι κακοποιοί -εκτός από τους δύο που μπήκαν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας υπήρχαν άλλοι δύο οπλισμένοι με υποπολυβόλα τύπου Καλάσνικοφ, οι οποίοι έμειναν στον κήπο και φύλαγαν τσίλιες-πήραν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, εγκατέλειψαν δεμένο και φιμωμένο τον 52χρονο εισοδηματία, και εξαφανίστηκαν. Το μικρό χρηματοκιβώτιο περιείχε χρήματα και κοσμήματα αξίας περίπου 60.000 ευρώ.
Πρόκειται για το 8ο χτύπημα της άγριας συμμορίας, της οποίας τη δράση αποκάλυψε με πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ το περασμένο Σάββατο η «Εspresso». Οι αδίστακτοι ληστές έχουν εισβάλει σε σπίτια ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού, επιχειρηματιών, γιατρών και πολιτικών μηχανικών αρπάζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, πίνακες ανεκτίμητης αξίας, πολυτελή αυτοκίνητα, κοσμήματα και χρυσαφικά. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, η λεία τους φτάνει τα 4.000.000 ευρώ.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των αδίστακτων ληστών με τα Καλάσνικοφ. Εχει στήσει παντού μπλόκα, με την ελπίδα κάποια στιγμή οι κακοποιοί να πέσουν στα δίχτυα της, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να ταιριάξουν τα κομμάτια του παζλ προκειμένου να φτάσουν στο κρησφύγετο όπου η σπείρα κρύβει τα κλοπιμαία.
http://www.argolidablogs.gr/
Espressonews.gr
· Ληστεία στις Σέρρες...!
Ληστεία σήμερα το πρωί σε κατάστημα της Alpha bank στις Σέρρες.Δύο άνδρες εισέβαλαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην πλατεία Εμπορίου κρατώντας όπλα και φορώντας καπέλα και γυαλιά ηλίου και έφυγαν μαζί με την λεία των 300 περίπου χιλιάδων ευρώ με μία μηχανή.
http://www.serresblogs.gr /

Έκλεψαν ζαχαροπλαστείο για 100 ευρώ

Κουκούλα φορούσε ο άγνωστος δράστης της ληστείας ζαχαροπλαστείου στην Ανατολή Ιωαννίνων.Ο άγνωστος απείλησε την υπάλληλο με όπλο για να αρπάξει τελικά το ποσό των 100 ευρώ.Στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.
Προανάκριση για τη ληστεία διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών που διακινούσε κάνναβη
Με τη μέθοδο της συγκάλυψης, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών κατάφερε να έρθει σε επικοινωνία με μέλη σπείρας αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας, τα οποία κατείχαν και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε τοξικομανείς της αχαϊκής πόλης.

Ο αστυνομικός, κατόπιν πολυήμερων τηλεφωνικών διαπραγματεύσεων με τους αλλοδαπούς, έκλεισε ραντεβού χθες, στις 15:00 το μεσημέρι, στο τέρμα της οδού Αχαρνών Αττικής.
Στο σημείο θα γινόταν η αγορά δέκα κιλών κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των 15.000 ευρώ.
Αφού έγινε η συναλλαγή στο προκαθορισμένο σημείο, ομάδα αστυνομικών που επιτηρούσε τη διαδικασία επενέβη και συνέλαβε τους αλλοδαπούς εμπόρους.
Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη Εισαγγελία Αθηνών.

Ληστές τράπεζας πιάστηκαν σε ταξί
Δύο ένοπλοι αποπειράθηκαν να ληστέψουν το υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 550, στον Άλιμο.
Οι δράστες επιχείρησαν να σπάσουν την τζαμαρία της τράπεζας με βαριοπούλα, ωστόσο δεν τα κατάφεραν και εγκατέλειψαν το… έργο τους. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταξί και προσπάθησαν να διαφύγουν.
Ωστόσο αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» καταδίωξαν τους κακοποιούς και κατάφεραν να τους συλλάβουν στο φανάρι της Αλίμου.
Αυτή την ώρα βρίσκονται στο Τμήμα Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής.

Αλβανός Είχε μετατρέψει το φορτηγό σε οπλοστάσιο
Τρεις καραμπίνες, 500 σφαίρες και μηχανισμό εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας εντόπισαν οι υπάλληλοι του Τελωνείου των Κήπων στον Έβρο, σε μίνι φορτηγό που οδηγούσε αλλοδαπός (υπήκοος Αλβανίας).
Ο οδηγός είχε επιμελώς κρύψει τα όπλα και τα πυρομαχικά, τα οποία, όπως προέκυψε από την έρευνα, τα είχε προμηθευτεί στην Κωνσταντινούπολη και ο τελικός τους προορισμός ήταν η Αλβανία.
Τα όπλα και τα πυρομαχικά κατασχέθηκαν, ενώ ο διακινητής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης.
Ο ληστής με το κοστούμι, η «βόμβα» και το σημείωμα

Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θυμίζουν τα όσα συνέβησαν λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank, που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας 340, στη Νέα Ερυθραία.
Την ώρα που η τράπεζα ήταν γεμάτη με κόσμο, ένας ευτραφής κύριος, περίπου 45 ετών, που φορούσε κοστούμι και καπέλο, κατευθύνθηκε προς το γραφείο του υποδιευθυντή και, αφού περίμενε υπομονετικά να φύγει ο πελάτης που εξυπηρετούσε, τον πλησίασε. Τοποθέτησε μία σακούλα πάνω στο γραφείο του υποδιευθυντή και ένα σημείωμα δίπλα, στο οποίο έγραφε:

«Η τράπεζα είναι ζωσμένη με εκρηκτικά. Έξω με περιμένουν τέσσερις σύντροφοι. Άνοιξε το χρηματοκιβώτιο». Την ίδια ώρα, τον απειλούσε με όπλο.
Ο υποδιευθυντής τον ενημέρωσε ότι το χρηματοκιβώτιο λειτουργεί με χρονοκαθυστέρηση κι έτσι τον έπεισε να αρκεστεί σε 7.000 ευρώ, χρήματα που υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία.
Αφού πήρε τα λεφτά, ο ληστής με το κοστούμι βγήκε από την τράπεζα και… έπεσε πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας, που εν τω μεταξύ είχε ειδοποιηθεί.
Σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την περιοχή, συνελήφθη ένα ακόμη άτομο, το οποίο πιθανολογείται ότι είναι ο συνεργός του ληστή. Ο δράστης καθόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο και μελετούσε έναν χάρτη της περιοχής. Και οι δύο άνδρες έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια για προανάκριση, ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί μετέβησαν στην τράπεζα, προκειμένου να ελέγξουν τη «βόμβα» που υποτίθεται ότι βρίσκεται μέσα στη σακούλα.
Συνελήφθησαν οι ληστές της Alpha Bank

Ένα θρίλερ εκτυλίχθηκε πριν από λίγη ώρα στο υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας 340, στη Νέα Ερυθραία.
Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στην τράπεζα, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο, και ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους. Ωστόσο, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε σχεδόν αμέσως στο σημείο, έχοντας προφανώς ειδοποιηθεί από κάποιον υπάλληλο.
Ο πρώτος ληστής βγήκε από την τράπεζα κρατώντας ένα όπλο και συνελήφθη αμέσως. Ο δεύτερος επιχείρησε να βγει χρησιμοποιώντας σαν «ασπίδα» κάποιους πελάτες, αλλά συνελήφθη και αυτός.
Ληστεία από δύο, στις 9:30 το πρωί, σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας που βρίσκεται στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οι ένοπλοι εισέβαλαν στην τράπεζα, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους, πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία και διέφυγαν.
Ληστεία σε σούπερ μάρκετ με λεία 1.000 ευρώ
Δύο αλλοδαποί με την απειλή όπλου λήστεψαν χθες βράδυ το σούπερ μάρκετ «Ο.Κ.», που βρίσκεται επί της οδού Βατατζή 65, στην Αθήνα.
Οι δράστες ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Στη συνέχεια διέφυγαν και αναζητούνται.
Ληστεία με καλάσνικοφ στο Αυλωνάρι!
Πριν από λίγο άγνωστοι εισέβαλλαν στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο στο Αυλωνάρι. Με την απειλή όπλων απέσπασαν από το ταμείο 3000 ευρώ. Τα πρόσωπα τους ήταν καλυμμένα. Αμέσως πήραν τα χρήματα και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτή την στιγμή ισχυρές αστυνομικές ...δυνάμεις βρίσκονται στο Αυλωνάρι ενώ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον εντοπισμό των δραστών

www.evianews.com
Χτενίζουν την περιοχή για να βρουν τους δράστες!
Άφαντοι μέχρι αυτή την ώρα παραμένουν οι δράστς της ένοπλης ληστείας στο Αυλωνάρι. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή μήπως βρουν στοιχεία για την ταυτότητα των ληστών. Ωστόσο, δηλώσεις για την ληστεία στο Αυλωνάρι, έκανε ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για...
αποψίλωση της περιοχής από επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις που δίνει τη δυνατότητα στους εγκληματίες να κινούνται ελεύθερα και να ασκούν την εγκληματική τους βία ενώ ταυτόχρονα διασπέρνουν στην τοπική κοινωνία την ανασφάλεια. Επίσης τόνισε ότι χρειάζεται μία ασπίδα της Πολιτείας προκειμένου να υπάρξει και η ασπίδα της ενεργής και ασφαλούς κοινωνίας απέναντι στο έγκλημα. "Δυστυχώς στην εποχή μας προμηνύονται ίσως και χειρότερα εάν δεν υπάρξει τώρα δραστική αντιεγκληματική πολιτική τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά." δήλωσε ο Δήμαρχος
www.evianews.com

Λήστεψαν και τραυμάτισαν αστυνομικό, στην πλατεία Βάθης
Θύμα ληστείας έπεσε αστυνομικός της Τροχαίας, στις 5.30 τα ξημερώματα στην πλατεία Βάθης. Αγνωστοι τον ακινητοποίησαν...
την ώρα που πήγαινε να αναλάβει υπηρεσία, τον τραυμάτισαν στο πρόσωπο με μαχαίρι και του άρπαξαν 40 ευρώ και το κινητό τηλέφωνό του.
…………………………………………………………………………………………

Μπαράζ διαρρήξεων σε οικίες των Τρικάλων
Μπαράζ διαρρήξεων σε οικίες σημειώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πόλη των Τρικάλων. Άγνωστος-οι δράστες χωρίς να γίνουν αντιληπτοί κατάφεραν να εισέλθουν σε τέσσερις οικίες, αφαιρώντας σημαντικά χρηματικά ποσά και κοσμήματα αξίας.
Το γεγονός έρχεται.... να προβληματίσει τις αστυνομικές Αρχές που ερευνούν τις τέσσερις υποθέσεις προκειμένου να φτάσουν στον εντοπισμό των δραστών.
Η πρώτη διάρρηξη σημειώθηκε νυχτερινές ώρες του περασμένου Σαββατοκύριακου, όταν άγνωστος-οι δράστες παραβίασαν την θύρα εισόδου διαμερίσματος 36χρονου Τρικαλινού, εισήλθαν εντός αυτού και αφήρεσαν κοσμήματα αξίας 1.500 ευρώ καθώς και χρηματικό ποσό των 500 ευρώ κατά δήλωση του ιδιοκτήτη.
Διαφορετικό με τον προαναφερόμενο τρόπο, επέλεξαν για να δράσουν την περασμένη Κυριακή άγνωστος-οι δράστες για να διαρρήξουν μια ακόμη οικία.
Απογευματινές ώρες, αφού έσπασαν το τζάμι μεταλλικής πόρτας σαλονιού 43χρονου Τρικαλινού, εισήλθαν εντός αυτού και αφήρεσαν διάφορα κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ κατά δήλωσή του.
Την ίδια ημέρα, απογευματινές πάλι ώρες διαπράχτηκαν δυο ακόμη διαρρήξεις σε οικίες.
Αναφορικά με την πρώτη υπόθεση, άγνωστος-οι δράστες αφού παραβίασαν την μπαλκονόπορτα ισόγειου διαμερίσματος 51χρονου Τρικαλινού, εισήλθαν εντός αυτού και αφήρεσαν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ καθώς και χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ κατά δήλωση.
Στην άλλη περίπτωση οι δράστες παραβίασαν κεντρική είσοδο οικίας 46χρονου Τρικαλινού, εισήλθαν εντός αυτού και αφήρεσαν διάφορα κοσμήματα.
Προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.
Σημειωτέον πως οι αστυνομικοί εφιστούν την προσοχή στους πολίτες ειδικά τις επόμενες ημέρες λόγω εορτών, καλώντας να λάβουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα κατά την αποχώρηση από τις οικίες τους, προκειμένου να αποτραπούν δυσάρεστα περιστατικά.
http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=85763.0000


ΕΚΤΑΚΤΟ. Ληστεία στην ALPHA BANK των Σερρών
ΕΚΤΑΚΤΟ. Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης (31/3) στο κεντρικο κατάστημα της ALPHA BANK στο κέντρο της πόλης των Σερρών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δράστες είναι δύο άνδρες, απο τους οποίους ο ένας εισέβαλε με όπλο στο εσωτερικό της τράπεζας, ενώ ο συνεργός του παρέμεινε στην είσοδο...
Ο ληστής κατευθυνθηκε προς το ταμείο όπου πήρε τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή μαζί με τον συνεργό του. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για το εντοπισμό και τη συλληψή τους.

http://www.infoserres.gr/ /



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου