Μαρτίου 31, 2010

Εκδοση ομολόγου σε δολάρια έως τις αρχές Μαΐου

«Θα γίνει roadshow, σχεδιάζουμε να εκδώσουμε ένα δολαριακό ομόλογο έως τα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου», δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ΟΔΔΗΧ .

Στην έκδοση ομολόγου σε δολάρια σχεδιάζει να προχωρήσει το Δημόσιο στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) Πέτρο Χριστοδούλου.

«Θα γίνει roadshow, σχεδιάζουμε να εκδώσουμε ένα δολαριακό ομόλογο έως τα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου στο Reuters, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποσό που θα επιχειρήσει να αντλήσει το Δημόσιο.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ δήλωσε χθες ότι οι δανειακές ανάγκες της χώρας, το 2011, υπολογίζονται σε 66 δισ. ευρώ, ενώ για το 2012 θα κυμανθούν μεταξύ 65 και 70 δισ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2010, η χώρα θα δανειστεί ποσό ύψους 33 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στην έκτακτη δημοπρασία 20ετούς ομολόγου χθες αντλήθηκαν μόλις 390 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου 1 δισ. ευρώ.

Ανοδος για το spread του 10ετούς ομολόγου

Εντωμεταξύ, το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για τη διακράτηση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund σημειώνει άνοδο μετά τις δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου στην τηλεόραση του Bloomberg ότι αναμένει μείωση των spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών κοντά στις 200 μονάδες βάσης μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Στις 11:56 (ώρα Ελλάδος), το spread του 10ετούς ομολόγου διευρυνόταν στις 341,9 μονάδες βάσης από περίπου 338 μονάδες βάσης που έκλεισε χθες.

Τρισέ: Οι αγορές θα επιβραβεύσουν τις προσπάθειες της Ελλάδας

Επιβράβευση των προσπαθειών δημοσιονομικής εξυγίανσης που κάνει η Ελλάδα από τις αγορές «βλέπει» ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, εκτιμώντας ότι θα αναγνωριστεί η αξιοπιστία των μέτρων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

«Αναμένω ότι οι παρατηρητές, οι παράγοντες της αγοράς, θα αναγνωρίσουν σταδιακά ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν από την ελληνική κυβέρνηση... θα λειτουργήσουν και ότι η αξιοπιστία αυτών των μέτρων θα ανανγωριστεί σταδιακά από όλους τους παράγοντες της αγοράς και τους παρατηρητές», τόνισε ο Τρισέ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Στοκχόλμη με τον Σουηδό υπoυργό Οικονομικών Άντερς Μποργκ.

NAFTEMPORIKI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου