Δεκεμβρίου 04, 2009

Δ. Δρούτσας: Κοινή πλεύση Ελλάδας - Κύπρου για την αξιολόγηση της Τουρκίας

Την κοινή πλεύση Ελλάδας και Κύπρου σε ό,τι αφορά τη επικείμενη διαπραγμάτευση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ για την αξιολόγηση της Τουρκίας επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

«Ελλάδα και Κύπρος προσερχόμαστε ενωμένοι στη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα συμφέροντά μας, που είναι και τα συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε ο κ. Δρούτσας.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή, το γνωρίζει η κυπριακή κυβέρνηση, το γνωρίζουν οι πάντες, ότι η Ελλάδα θα στηρίξει στο ακέραιο τις αποφάσεις της κυπριακής κυβέρνησης μέχρι το τέλος, στην πρώτη γραμμή, πλάι-πλάι», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι «Ελλάδα και Κύπρος θέλουμε το ίδιο: να φτάσουμε οι 27 σε μια κοινή θέση, ώστε η θέση αυτή να έχει αξία και ουσιαστικό πολιτικό βάρος».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να βασίζεται σε αυστηρή και αντικειμενική αξιολόγηση των πεπραγμένων της Άγκυρας.

Αναγνώρισε δε ότι υπάρχει μεγάλη διάσταση απόψεων στους κόλπους της ΕΕ και ανέφερε, ότι «η συζήτηση δεν είναι εύκολη και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Όπως ανέφερε, η επαφή μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου είναι καθημερινή, τόσο του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια, όσο και του ίδιου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού.

Τέλος, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ για την ΠΓΔΜ, ο κ. Δρούτσας δήλωσε ότι επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απόφαση της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και η ξεκάθαρη και ομόφωνη θέση της Ατλαντικής Συμμαχίας ότι προϋπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, είναι η επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου