Νοεμβρίου 26, 2009

Δεν υπάρχει θέμα Προβόπουλου"

Κλείνει το θέμα της διαφαινόμενης αντιδικίας με τον διοικητή της ΤτΕ η κυβέρνηση. "Δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης του Γιώργου Προβόπουλου", ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει κόντρα με την κ. Προβόπουλο, προσθέτοντας ότι "οι ρόλοι της κυβέρνησης και της ΤτΕ είναι διακριτοί". Συμπλήρωσε ότι στις χθεσινές του δηλώσεις για τον κ. Προβόπουλο δεν υπάρχει καμία απόκλιση με όσα είπε την ίδια μέρα ο υπουργός Οικονομικών. Γ. Παπακωνσταντίνου.

"Τεντωμένο σχοινί"

"Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι πολύ δύσκολη. Κινούμαστε σε τεντωμένο σκοινί για να βάλουμε μια τάξη. Είμαστε υπό συνεχή παρακολούθηση από τις διεθνές αγορές από τις οποίες δανειζόμαστε. Μας τιμωρούν με ακριβά σπρεντς και υψηλά επιτόκια. Πρέπει να αποκαταστήσουμε το έλλειμμα αξιοπιστίας που έχει η χώρα για να μπορέσουμε να δανειστούμε με καλύτερους όρους", είπε ο υπ. Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του πρόσφατου συμβουλίου Eco/Fin.

Όσον αφορά το ζήτημα που προκλήθηκε μετά τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ενημερωθεί προεκλογικά σχετικά με το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης και ότι αυτό θα έφθανε σε διψήφια νούμερα.

Κληθείς από βουλευτές να σχολιάσει αν είναι ικανοποιημένος από την συνεργασία του με τον κ. Προβόπουλο, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε: "Ο υπουργός Οικονομικών, συστηματικά, ποτέ δεν πρέπει να σχολιάζει, να συμφωνεί ή να διαφωνεί δημοσίως με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Έχει το ρόλο του και εκτελεί μια χαρά τα καθήκοντα του μέχρι τώρα".
http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=834659&cid=0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου