Νοεμβρίου 26, 2009

Ληστείες ,Ληστείες, Ληστείες

σε Μεταμόρφωση, Ωρωπό και Ψυχικό, Ηράκλειο Κρήτης

http://news.ert.gr/el/ellada/koinonia/30038-listeies-se-metamorfosi-oropo-kai-psyxiko

Στόχος σπείρας τεσσάρων ένοπλων κακοποιών έγινε το μεσημέρι το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στο κέντρο της Μεταμόρφωσης. Η ληστεία σημειώθηκε στις 14:30, όταν οι τέσσερις κακοποιοί που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες και κρατούσαν όπλα εισέβαλλαν στο τραπεζικό υποκατάστημα που βρίσκεται επί της οδού Γ. Παπανδρέου 23.

Άλλη τετραμελής σπείρα χτύπησε στις 14:35 το υποκατάστημα της Εμπορικής τράπεζας στην περιοχή του Ωροπού.Οι ληστές με την απειλή όπλων άρπαξαν από τα ταμεία της τράπεζας άγνωστο χρηματικό ποσό και τράπηκαν σε φυγή.

Ενα τέταρτο πριν από τις τρεις το μεσημέρι, έγινε μία ακόμη ληστεία, με δράστες δύο νεαρούς κουκουλοφόρους στην περιοχή του Νέου Ψυχικού.Στόχος των ενόπλων το υποκατάστημα της τράπεζας Millenium, από το οποίο οι δράστες πήραν το περιεχόμενο των ταμείων και έφυγαν ανενόχλητοι.
Αργά χθες το βράδυ σημειώθηκε ενοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ μεγάλης γερμανικής αλυσίδας στην περιοχή Μαγαρά Κορώνη του Ηρακλείου Κρήτης, στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη.
Ο ληστής, που πιθανότατα ήταν αλλοδαπός, αφού μιλούσε σπαστά ελληνικά, εισέβαλε στο κατάστημα λίγη ώρα αφότου έκλεισε, με το πρόσωπό του καλυμμένο και κρατώντας πιστόλι. Με γρήγορες κινήσεις, ο δράστης άρπαξε το ποσό των 85 χιλιάδων ευρώ και έφυγε πεζός από το σούπερ μάρκετ.
Στη Θήβα χθες έγινε σύσκεψη στον Δήμο, για την κατάσταση που επικρατεί τα βράδια, στην γέφυρα στο Πυρί, στον δρόμο που οδηγεί στην Εθνική, επειδή ομάδες λαθρομεταναστών επιτίθενται σε αυτοκίνητα και τα ληστεύουν . Η διέλευση των οχημάτων, τις βραδινές ώρες τείνει να γίνει απαγορευτική.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας οδηγός πριν λίγες μέρες δέχθηκε επίθεση με λοστούς , και έσπασαν τζάμια και φανάρια στο αυτοκίνητό του.
Η πολυπληθής παρουσία λαθρομεταναστών στον διευρυμένο δήμο της Θήβας έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και «εκφράζονται φόβοι», ότι αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον από τους «αρμόδιους» , οι κάτοικοι «Θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους».
Για το θέμα αυτό τόσο ο δήμος όσο και οι φορείς εμφανιστήκαν αποφασισμένοι να προβούν σε δυναμικές ενέργειες διεκδικώντας την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων «πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου