Νοεμβρίου 18, 2009

Επιφυλακτικοί οι Βρετανοί με το εμβόλιο

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς απορρίπτουν το ενδεχόμενο να εμβολιαστούν κατά του ιού Η1Ν1 αφενός γιατί φοβούνται τις παρενέργειες του εμβολίου αφετέρου γιατί πιστεύουν ότι ο ιός είναι αρκετά ήπιος για να τους βλάψει, αποδεικνύει ιατρική έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Πολλοί από τους 107 οικογενειακούς ιατρούς που ρωτήθηκαν από το ιατρικό περιοδικό Pulse δήλωσαν ότι υπάρχει συνεχής αντίδραση από τους ασθενείς που ανέρχεται σε 46% κατά μέσον όρο αυτών που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο.

Οι γιατροί δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες να πείσουν τις εγκύους να εμβολιαστούν κατά του ιού, σύμφωνα με το Pulse, τη συνδικαλιστική ιατρική επιθεώρηση.

" Από το σύνολο των εγκύων που ζητήθηκε να κάνουν το εμβόλιο, νομίζω ότι ανταποκρίθηκε η 1 στις 20", δήλωσε ο δόκτωρ Κρις Ουντένζε οικογενειακός γιατρός από το Νότινγκαμ, της κεντρικής Αγγλίας,

Ο σκεπτικισμός σχετικά με το εμβόλιο αυξάνεται συνεχώς τόσο στη Βρετανία όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για το πώς οι υγειονομικές αρχές θα χειριστούν την πανδημία του Η1Ν1 καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που έχει προσβληθεί από τον ίο είναι μικρότερος από εκείνο που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Στη Βρετανία το πρόγραμμα του μαζικού εμβολιασμού ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου, για τις ομάδες υψηλού κινδύνου, για τους εργαζόμενους στις υγειονομικές υπηρεσίες, τα παιδιά που κινδυνεύουν από την εποχική γρίπη, τις εγκύους και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας έχουν αναθεωρήσει δύο φορές προς τα κάτω τα χειρότερα σενάρια για τη γρίπη Η1Ν1, η οποία κηρύχθηκε πανδημία τον Ιούνιο και μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο σε 7.000 ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Προστασία και τον Έλεγχο των Λοιμώξεων.

Οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν ότι τουλάχιστον 65.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους στη Βρετανία από τον Η1Ν1, ενώ η πρόβλεψη τώρα έχει περιοριστεί στον αριθμό 1.000, αριθμός σημαντικά μικρότερος και από εκείνον που προκαλεί ετησίως η εποχική γρίπη που κατά τους χειμερινούς μήνες ανέρχεται από 4.000 έως 8.000.

Ο Ρίτσαρντ Χόι, εκδότης του Pulse, δήλωσε ότι η έρευνα απέδειξε ότι πολλοί ασθενείς, αλλά και ένας "πολύ σημαντικός αριθμός ιατρών" συνεχίζει να "δυσπιστεί για τα επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι ο εμβολιασμός κατά του ιού της λεγόμενης γρίπης των χοίρων είναι ασφαλής και αναγκαίος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου