Νοεμβρίου 13, 2009

Οι «¨Ελληνες» από τη Νιγηρία και οι Αλβανοί με το χασίσι

Εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά
Κύκλωμα που διακινούσε περίπου 50 κιλά ακατέργαστης κάνναβης τ εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάτευσης Αθηνών.
Οπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής ταξίαρχος Βασίλης Κορδαλής, συνελήφθησαν τρία άτομα ένας Ελληνας, ένας ομογενής από την Αλβανία και ένας ακόμη Αλβανός υπήκοος, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 32 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε νάιλον συσκευασία, ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ένα μαχαίρι, εφτά κινητά τηλέφωνα και 7.000 ευρώ.
ΑΠΕ – ΜΠΕ

Εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων

Συνελήφθη ατο Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. μία 20χρονη Νιγηριανή με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα, ενώ αναζητείται και ο σύζυγός της, επίσης νιγηριανής καταγωγής με ελληνική υπηκοότητα, ως μέλη κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών.
Οι δύο κατηγορούμενοι εκμεταλλεύονταν γυναίκες στη Νιγηρία, οι οποίες βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, τις έφερναν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας και ασκώντας τους σωματική βία της εξωθούσαν στην πορνεία, απαιτώντας 80.000 ευρώ από κάθε κοπέλα προκειμένου να τις αφήσουν ελεύθερες.

Το κύκλωμα δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια και είχε φέρει στη χώρα μας περισσότερες από 40 Νιγηριανές, σύμφωνα με στοιχεία. Από τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους είχε αποκομίσει περισσότερα από 180.000 ευρώ, χρήματα που αποστέλλονταν από τους κατηγορουμένους σε συνεργάτες τους στο εξωτερικό.

Άμεση αρωγή και προστασία παρασχέθηκε από την Αστυνομία σε πέντε από τις γυναίκες που εκμεταλλευόταν το κύκλωμα, ενώ έχουν κινηθεί και οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να χαρακτηριστούν θύματα εμπορίας ανθρώπων.
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/255195.html


Αλλοδαπός ομολόγησε δολοφονία

ΑΘΗΝΑ 13/11/2009
Στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων καταγγέλθηκε από πολίτη ότι, αλλοδαπός από το Μπαγκλαντές, τον οποίο απασχολούσε περιστασιακά σε εργασίες, του εκμυστηρεύτηκε ότι το περασμένο Σάββατο, ύστερα από διαπληκτισμό και συμπλοκή για προσωπικές και οικονομικές διαφορές, τραυμάτισε θανάσιμα ομοεθνή του.

Στα πλαίσια της προανάκρισης στην ασφάλεια Κορίνθου, ο αλλοδαπός ομολόγησε την πράξη του και υπέδειξε το χώρο που είχε ενταφιάσει το πτώμα.

Αργότερα στις 9:00 το βράδυ, παρουσία ιατροδικαστή έγινε εκταφή του πτώματος στο οποίο μετά από μακροσκοπική εξέταση διαπιστώθηκαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις των κάτω άκρων.

Ο αλλοδαπός δράστης συνελήφθη, κρατείται και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κορίνθου, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από την ασφάλεια Κορίνθου.

http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=689036&cid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου