Νοεμβρίου 04, 2009

Νέο υψηλό χρυσού, στα 1.095 δολάρια, στα 1.4753 δολλάρια το Ευρώ, στα 54,30 ευρώ, το πετρέλαιο

Νέο ρεκόρ έσπασε η τιμή του χρυσού, καθώς αναρριχήθηκε στα 1.095,05 δολάρια η ουγγιά στις συναλλαγές στο Λονδίνο. Η άνοδος της τιμής του χρυσού ακολούθησε την ανακοίνωση για πώληση μεγάλης ποσότητας χρυσού στην Ινδία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο χρυσός είχε ήδη καταρρίψει το ρεκόρ των 1.087 δολ. την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση του ΔΝΤ για την πώληση 200 τόνων χρυσού στην κεντρική τράπεζα της Ινδίας έναντι 6,7 δισ. δολαρίων, με στόχο την οικονομική ενίσχυσή της.

Η πώληση αυτή αφορά σχεδόν τη μισή ποσότητα των 403,3 τόνων χρυσού που σχεδίαζε να πωλήσει το ΔΝΤ στα επόμενα χρόνια. Κατά τους αναλυτές, η υπόλοιπη ποσότητα δεν αποκλείεται να αγοραστεί από την Κίνα ή τη Ρωσία, ή άλλες ασιατικές χώρες.

Η «αγορά» λέει, ότι η τιμή του χρυσού πάντα είναι «ανεβασμένη», την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, λόγων της αυξημένης ζήτησης στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, ενώ παράλληλα, η περίοδος αυτή συμπίπτει και με τη μεγάλη ινδουιστική γιορτή Ντιβάλι.Αυτά όμως είναι λόγια της αγοράς.
Ο χρυσός λόγω της υποτίμησης του πληθωρικού δολλαρίου είναι τώρα υποτιμημένος κατά 50%.Η αποπληθωρισμένη τιμή του, είναι πάνω από 2.000 σημερινά δολλάρια.


Πτώση καταγράφει σήμερα το δολάριο έναντι μιας σειράς νομισμάτων, με την προσοχή να είναι στραμμένη στην απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Fed θα τηρήσει την υπόσχεσή της για διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για μια «παρατεταμένη περίοδο», όπως είχε δηλώσει παλαιότερα, παρά τις ενδείξεις για ανάκαμψη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αμερικανικά επιτόκια έχουν παραμείνει αμετάβλητα κοντά στο μηδέν για σχεδόν ένα χρόνο. Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα ανακοινώσει την απόφασή της στις 21:15 ώρα Ελλάδος.

Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, σε περίπτωση που η ανακοίνωση της Fed οδηγήσει σε άνοδο τα χρηματιστήρια, ενδέχεται να ασκηθούν νεες πιέσεις στο δολάριο.


Το μεσημέρι , η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου διαμορφωνόταν στα 1,4763 δολάρια και η ισοτιμία δολαρίου/γιεν στα 90,89 γιεν

Το πετρέλαιο υποχωρούσε ελαφρώς στα 79 δολάρια το βαρέλι την Τετάρτη, μετά από έκθεση για αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Το αμερικανικό αργό, παράδοσης Δεκεμβρίου, υποχωρούσε 26 σεντς στα 79,35 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο τύπου Brent υποχωρούσε 28 σεντς στα 77,83δολάρια το βαρέλι, αλλά μετά γύρισαν στα 80 δολλάρια.


Δελτιο11



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου