Σεπτεμβρίου 21, 2009

Χριστοφοράκος:«Πολιτικοί μού είπαν να φύγω!»

Αποκαλυπτική δήλωση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο Δικαστήριο της Καρλσρούης

Tου Τασου Τελλογλου

«O Μιχάλης Χριστοφοράκος ειδοποιήθηκε από πολιτικούς να εγκαταλείψει την Ελλάδα», αναφέρει εμφατικά ο συνήγορος του πρώην στελέχους της Siemens, κ. Στέφαν Κουρσάβε, σε σχετικό δικόγραφο που κατέθεσε στις 14 Αυγούστου 2009 στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης - το δικόγραφο βρίσκεται στη διάθεση της «Κ».

Στο ίδιο δικόγραφο, με το οποίο είχε προσβληθεί η πρώτη απόφαση του Εφετείου του Μονάχου -υπόθεση για την οποία δικαιώθηκε ο κ. Χριστοφοράκος- ο κ. Κουρσάβε αναφέρει τα εξής για τις συνθήκες φυγής του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα στη Γερμανία: «Στη διαδικασία της δικαστικής διερεύνησης δεν είχε αλλάξει το παραμικρό μέχρι τις αρχές αυτού του χρόνου.

Μόνον όταν άρχισε στην Ελλάδα ο προεκλογικός αγώνας για τις ευρωεκλογές και επιπλέον προετοιμάζονταν οι εθνικές εκλογές, αναδείχθηκε το θέμα Siemens από τη Νέα Δημοκρατία.

Ετσι, τα ανακριτικά μέτρα της ελληνικής Εισαγγελίας εντατικοποιήθηκαν εξαιτίας της πολιτικής πίεσης. Ο προσφεύγων, που διατηρούσε ως διευθύνων σύμβουλος χρόνιες επαφές με την ελληνική πολιτική, ειδοποιήθηκε ότι το θέμα Siemens θα διαδραμάτιζε κεντρικό ρόλο στις εκλογές και ότι θα έπρεπε να υπολογίζει σε συλλήψεις. Επίσης, του μεταφέρθηκε ότι γι' αυτόν προσωπικά υπήρχε ο κίνδυνος να καθίσει στο εδώλιο στην Ελλάδα σε μία σκηνοθετημένη δίκη.

Σε αυτή τη δίκη απειλείτο ως διευθύνων σύμβουλος με ποινή ισοβίου καθείρξεως και δεν θα μπορούσε να περιμένει μία δίκαιη δίκη για τον εαυτό του. Οι ίδιοι κύκλοι τον ενημέρωσαν ότι μετά τις ευρωεκλογές, το αργότερο μετά τις εθνικές εκλογές, τα νερά θα ηρεμούσαν και η υπόθεση θα ξεκαθάριζε με τον κατάλληλο τρόπο με όρους κράτους δικαίου…».

"Το τρομακτικό για τη χώρα είναι ότι ονόματα πολιτικών που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στην υπόθεση (Γείτονας, Παπακωνσταντίνου, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκος Μητσοτάκης) φιγουράρουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, για να ζητήσουν την ψήφο και την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, υπό τη σκιά της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο Siemens, το οποίο εν τοις πράγμασι σημαίνει ότι είχαν αναλάβει να υποστηρίζουν έμπρακτα τα συμφέροντα μιας ξένης εταιρείας, αντί τα συμφέρνοντα της χώρας και του ελληνικού λαού."

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_9860.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου