Ιουλίου 16, 2009

JPMorgan: Πέραν κάθε προσδοκίας τα κέρδη β’ τριμήνου


Αύξηση κερδών για πρώτη φορά μετά το 2007 ανακοίνωσε η JPMorgan Chase & Co., η οποία κατέγραψε κερδοφορία 36%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων αναλυτών χάρη στα επίπεδα-ρεκόρ που σημείωσαν οι προμήθειες από την επενδυτική-τραπεζική της δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, τα κέρδη της ανήλθαν στα 2,7 δισ. δολάρια το β’ τρίμηνο του έτους –ή 28 σεντς ανά μετοχή– έναντι 2 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Η μέση εκτίμηση των 14 αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg ήταν 5 σεντ ανά μετοχή, συμπεριλαμβανομένου του κόστους αποπληρωμής των κεφαλαίων διάσωσης στο αμερικανικό κράτος.

Τα έσοδα από τις δραστηριότητες trading και την έκδοση μετοχών και ομολόγων συνέβαλαν στην αντιστάθμιση του αυξανόμενου αριθμού μη εξυπηρετούμενων δανείων καταναλωτικής πίστης, όπως τα στεγαστικά και οι πιστωτικές κάρτες. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε ο επενδυτικός όμιλος να σημειώνει κέρδη κάθε τρίμηνο μετά το 2007 που εκδηλώθηκε η οικονομική κρίση στις ΗΠΑ –η μόνη τράπεζα από τις πέντε μεγαλύτερες στην Αμερική που κατόρθωσε κάτι ανάλογο.

«Τα εύσημα ανήκουν στον Τζέιμι Ντίμον, διευθύνοντα σύμβουλο της JP», δήλωσε ο Τσαρλς Mπομπρινσκόι, αντιπρόεδρος της Ariel Investments στο Σικάγο σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television. «Έκανε εξαιρετική δουλειά στο τιμόνι της εταιρείας τους χαλεπούς αυτούς καιρούς», τόνισε.

Οι χρηματιστηριακές επιδόσεις της JPMorgan έρχονται δεύτερες φέτος, μετά την State Street Corp, με τη μετοχή της εταιρείας να έχει καταγράψει άνοδο 15%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου