Ιουλίου 13, 2009

Γκάιθνερ: Επικρατεί αβεβαιότητα για τη διεθνή οικονομία

Ο υπουργός των Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τίμοθι Γκάιτνερ έκρινε με σημερινές δηλώσεις του ότι «σοβαρές απειλές» αιωρούνται πάνω από τη διεθνή οικονομία επισημαίνοντας, πάντως, ότι «πολλά κράτη συνένωσαν τις προσπάθειές τους, για να εξέλθουμε από αυτήν την κρίση».


«Κάναμε πολλά πράγματα...μένουν όμως κι άλλα να γίνουν», όσον αφορά δε το χρονοδιάγραμμα για την «έξοδο» από την παρούσα κρίση, «επικρατεί η αβεβαιότητα» επισημάνθηκε από τον αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα στη σεισμόπληκτη Λ'Ακουϊλα οι Οκτώ - ΗΠΑ, Καναδάς, Ιαπωνία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ρωσία - αντάλλαξαν τις απόψεις και τις προτάσεις τους για την παρούσα οικονομική κρίση, που έχει «βυθίσει» σε ύφεση πολλές δυτικές οικονομίες.

Στο Λονδίνο ο Γκάιτνερ είχε διαβουλεύσεις με τον Βρετανό ομόλογό του Αλιστερ Ντάρλινγκ, που από την πλευρά του διαβλέπει ότι η βρετανική οικονομία θα «πισωπλατήσει» στο «γύρισμα» του χρόνου την κρίση, ενισχυμένης και της στερλίνας έναντι του ευρώ.

«Μού εμπνέουν εμπιστοσύνη οι βρετανικοί κυβερνητικοί χειρισμοί για την οικονομία. Αλλά για το πότε ακριβώς θα εισέλθουμε όλοι σε αναπτυξιακή φάση, εκ νέου, στο σημείο αυτό διατηρώ τις επιφυλάξεις μου», τονίστηκε επίσης από τον κ. Γκάιτνερ.

Μόλις χθες (Κυριακή) ο ίδιος παρότρυνε «τους επενδυτές να διατηρούν την εμπιστοσύνη τους στο αμερικανικό δολάριο, επειδή τούτο τον καιρό οι ΗΠΑ δεν έχουν πρόβλημα στη ρευστότητα, όπως υπάρχει σε άλλα σημεία του πλανήτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου