Ιουνίου 16, 2009

Καραμανλής:«Όποιος διαφωνεί ας άρει την εμπιστοσύνη του»


«Αν κάποιος διαφωνεί με βασικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνέπειες αυτής της επιλογής του», υπογράμμισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στις δηλώσεις Μανώλη και «ρίχνοντας το γάντι» σε πιθανούς αμφισβητίες των κυβερνητικών επιλογών.

Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή Αργολίδας, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως δεν σχολιάζει απόψεις βουλευτών, πόσο μάλλον όπως είπε, μία επιστολή που ο ίδιος ο αποστολέας της χαρακτηρίζει προσωπική και εμπιστευτική.

Αν κάποιος θέλει να είναι ή να μην είναι υποψήφιος ή αν θέλει να παραιτηθεί από τη θέση του, αυτό είναι δικαίωμά του. Ο καθένας, με τις πράξεις και τα λεγόμενά, του αναλαμβάνει τις ευθύνες του απέναντι στον τόπο και την παράταξη, παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε με νόημα:

«Αν κάποιος διαφωνεί με βασικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και να αναλάβει τις ευθύνες του για τις συνέπειες αυτής της επιλογής του».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Γιάννης Μανώλης άλλαξε θερινό τμήμα στο κοινοβούλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αυτό είναι κάτι που αφορά τη λειτουργία της Βουλής.

Δηλώσεις για το θέμα κλήθηκε να κάνει και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ερωτηθείς εάν συμμερίζεται την πρόταση του κ. Μανώλη περί διάλυσης της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑ.Ο.Σ και σύστασης ενιαίου κεντροδεξιού κόμματος, αρκέστηκε να πει ότι οι υπουργοί καλύπτονται από τις τοποθετήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Απαντώντας σε συναφή ερώτηση, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε πως «είμαστε όλοι πολιτικοί και ο καθένας είναι υπεύθυνος γι’ αυτά που λέει και γι’ αυτά που κάνει».


Σ. Χατζηγάκης: Εάν κάποιος έχει ταυτόσημες θέσεις ας ζητήσει αυτός την ένταξή του στη Ν.Δ.
Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τις δηλώσεις Μανώλη και τα σενάρια συγχώνευσης της ΝΔ με τον ΛΑ.ΟΣ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης, ξεκαθάρισε πως «δεν διανοείται οποιαδήποτε συγχώνευση άλλου κόμματος με τη Νέα Δημοκρατία». «Εάν κάποιος πιστεύει ότι έχει ταυτόσημες πολιτικές και κομματικές θέσεις, ας ζητήσει αυτός την ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «η ελληνική πολιτική σκηνή κατόρθωσε από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα να οικοδομήσει στέρεα κόμματα, με στέρεες πολιτικές και ιδεολογικές αρχές και με ανταπόκριση στο κοινωνικό σώμα. Ένα τέτοιο κόμμα υπήρξε η Νέα Δημοκρατία η οποία οικοδομήθηκε σαν κόμμα με ξεκάθαρη ιδεολογία, πολιτική, κοινωνική βάση και σταθερές εθνικές θέσεις από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

«Στη βάση αυτή -συνέχισε- δεν διανοείται οποιαδήποτε συγχώνευση ή πολύ περισσότερο διάλυση μιας κομματικής προσπάθειας, η οποία γίνεται όλα αυτά τα χρόνια και η οποία αποβλέπει στην οικοδόμηση ομαλού πολιτικού βίου».

«Εάν κάποιος, είτε πολιτικός είτε κομματικός σχηματισμός, πιστεύει ότι έχει ταυτόσημες πολιτικές και κομματικές θέσεις, θα μπορούσε με αίτημά του να ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία η οποία αποτελεί την επίσημη έκφραση της κεντροδεξιάς με κοινωνικό πρόσωπο, πράγμα το οποίο αναγνωρίζεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία είναι εκείνη η παράταξη, το εύρος της οποίας μπορεί να υιοθετήσει πολιτικές οι οποίες είναι ταυτόσημες με τις δικές μας», υπογράμμισε ο κ. Χατζηγάκης.


Γ. Καρατζαφέρης: Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το διάλογο στο εσωτερικό της Ν.Δ.
Παρακολουθεί με ενδιαφέρον ο Γ. Καρατζαφέρης

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τον διάλογο που αναπτύσσεται στο εσωτερικό της ΝΔ. Πέραν αυτού, ουδέν», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης.
Με νεότερη δήλωσή του ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννης Μανώλης, διαψεύδει ότι προτίθεται να κατέλθει υποψήφιος με το ΛΑ.Ο.Σ. στις επόμενες εκλογές, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν τίθεται θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης.

«Τα γνωστά παπαγαλάκια επιχειρώντας να απαξιώσουν τις πολιτικές μου θέσεις με κατηγορούν ότι θα είμαι υποψήφιος με το ΛΑΟΣ στο νομό Αργολίδας. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Ας σταματήσουν, λοιπόν, τις αθλιότητες όσοι διαρρέουν σενάρια περί συνωμοσίας», υπογραμμίζει ο κ. Μανώλης και ξεκαθαρίζει:

«Δηλώνω, επιπλέον, ότι με τις αποφάσεις μου, για τις οποίες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου