Ιουνίου 16, 2009

Baxter: Εντός του Ιουλίου αναμένεται το εμβόλιο για τη νέα γρίπη


Τη δέσμευση της να προχωρήσει στην παραγωγή μεγάλης κλίμακας ενός εμβολίου κατά του ιού Η1Ν1, που προκαλεί τη νέα γρίπη Α, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Baxter, τονίζοντας πως υπολογίζει ότι το εμβόλιο θα είναι έτοιμο μέσα στον Ιούλιο.


«Η Baxter έχει ολοκληρώσει τη φάση ελέγχου και αξιολόγησης του ιού και έχει πλέον περάσει στη φάση της εμπορικής παραγωγής του εμβολίου. Η Baxter έχει δεσμευθεί να αφιερώσει τμήμα της παραγωγής της για την αντιμετώπιση των προβλημάτων δημόσιας υγείας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Baxter.


Δύο νέα κρούσματα της γρίπης Α ανιχνεύθηκαν στην Ελλάδα .


Πρόκειται για μια 22χρονη που ήλθε από τη Μεγάλη Βρετανία και μία τουρίστρια 24 ετών από τη Νέα Υόρκη. Ως εκ τούτου, ο συνολικός αριθμός των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 23, εκ των οποίων τα 11 έχουν ιαθεί πλήρως.
Το υπουργείο Υγείας στη σχετική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Επαναλαμβάνει πως το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. όπως και όλος ο Τομέας Υγείας βρίσκονται σε εγρήγορση και αντιμετωπίζουν όλες τις περιπτώσεις.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου