Ιουνίου 16, 2009

Σε πύρινο κλοιό η Αττική


Νέα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν την Τρίτη στην Αττική, ενώ συνεχίζονται οι φωτιές στη Γλυφάδα και την Εύβοια.

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου κοντά σε παλιό λατομείο. Η φωτιά καιει πεύκα και θάμνους, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται δέκα πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες. Έχει κλείσει η λεωφόρος Αγίας Μαρίνας προς την Αττική οδό.
Μαίνεται η φωτιά στο δρόμο από Κορωπί προς Μαρκόπουλο, στο εκκλησάκι του Άγιου Γεωργίου. Καιει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.
Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στα Λεγραινά Λαυρίου.
Επί τόπου βρίσκονται 33 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ενώ κάνουν ρίψεις νερού και δύο ελικόπτερα για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στον Υμηττό και στο Κατσαρόνι Μαρμαρίου Ευβοίας.
Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική ,η φωτιά στον Υμηττό είναι σε μια χαράδρα στην περιοχή Κρεμαστός Λαγός, ενώ κάποιες μικροεστίες στην κορυφογραμμή αντιμετωπίζονται κυρίως από εναέρια μέσα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Άνω Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Κωνσταντίνου Αθανάτου και έφτασε μέχρι το νεκροταφείο Βούλας. Προς στιγμήν η φωτιά απείλησε σπίτια στους πρόποδες του Υμηττού, σε Γλυφάδα και Πανόραμα Άνω Βούλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί δύο ποιμνιοστάσια, ενώ ζημιές έχουν υποστεί αρκετές αυλές σπιτιών.
Φορείς της περιοχής έκαναν λόγο για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της Βούλας κατήγγειλαν ότι το Δασαρχείο Πεντέλης τους απαγόρευσε τις εργασίες διάνοιξης και συντήρησης των δασικών δρόμων, καθώς όπως υποστήριξε, δεν υπήρχαν μελέτες.
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Γιάννης Σακελλάκος διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τη φωτιά στη Γλυφάδα και ήδη δύο εισαγγελείς μεταβαίνουν στην περιοχή για να διενεργήσουν αυτοψία.
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου