Ιουνίου 20, 2009

Απόψε τα εγκαίνια του νέου Μουσείου

Κεντρικό θέμα του διεθνούς τύπου αποτελούν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, το Σάββατο στις 8 το βράδυ, ενώ ενισχύονται τα επιχειρήματα για την επιστροφή των Γλυπτών.
«Η ολοκλήρωση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης αποτελεί ιστορική στιγμή για όλο τον κόσμο», ανέφερε ο Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Πρόσθεσε ότι το νέο Μουσείο αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για την επιστροφή των Γλυπτών και κάλεσε τη Βρετανία να ξεκινήσει τις διαδικασίες επανένωσης.
Τα μέλη της Ένωσης πρότειναν, επίσης, την καθιέρωση μέρας Παρθενώνα κάθε χρόνο εντός του Ιουνίου καθώς και τη συγκέντρωση υπογραφών παγκοσμίως για την επιστροφή των Γλυπτών.
Οι πρόεδροι της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Κύπρου θα παρευρεθούν στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Επίσης, το παρών θα δώσουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο γενικός γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, (Κοϊχίρο Ματσούρα), δέκα πρωθυπουργοί βαλκανικών χωρών αλλά και οι πρωθυπουργοί της Κίνας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας, υπουργοί Εξωτερικών και πολλοί υπουργοί Πολιτισμού από τη δυτική και ανατολική Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου