Ιουνίου 10, 2009

Και Φεστιβάλ του Κ..λου

«100% Ισότητα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο». Με αυτό το σύνθημα γιορτάζει για πέμπτη χρονιά η Λεσβιακή, Γκέι, Αμφισεξουαλική και Τρανσεξουαλική (LGBT) Κοινότητα το «Φεστιβάλ Υπερηφάνειας».
Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10 το πρωί του Σαββάτου 13 Ιουνίου στην πλατεία Κλαυθμώνος, όπου θα λειτουργούν 40 περίπτερα φορεών, κομμάτων και ΜΜΕ που στηρίζουν το Φεστιβάλ.
Θα κορυφωθούν με την παρέλαση στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία. Μεταξύ των ονομάτων που θα εμφανιστούν είναι και ο Τζίμης Πανούσης.
Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, η κοινότητα έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, παρατηρείται καθυστέρηση σε σειρά ζητημάτων με κορυφαίο την απόφαση της Δικαιοσύνης να ακυρώσει τους δύο γάμους ομόφυλων ζευγαριών.
Παράλληλα υπενθυμίζει το περιστατικό με το φιλί στην παράσταση της Λυρικής Σκηνής, για το οποίο υπήρξαν αντιδράσεις και 13 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
Επίσης, επαναλαμβάνουν το αίτημα προς τον Δήμο Αθηναίων να θέσει το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας υπό την αιγίδα του. Το ζήτημα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο η Ελένη Πορτάλιου της «Ανοιχτής Πόλης».
Στη σχετική συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης επανέλαβε τη θέση του Δήμου, υπενθυμίζοντας ότι η Αρχή έχει παράσχει διευκολύνσεις και την απαραίτητη υποδομή στους διοργανωτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου