Ιουνίου 11, 2009

H δημόσια τάξη στην ατζέντα της Κυβερνητικής Επιτροπής

Θέματα δημόσιας τάξης -και ιδιαίτερα το φλέγον πρόβλημα των λαθρομεταναστών- θα βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής στις 13.30, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.
Νωρίτερα, ο κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Δημόσιας Τάξης, Χρ. Μαρκογιαννάκη.
Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν τα μέτρα για την υποδοχή και τον έλεγχο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Ήδη, όπως έγινε γνωστό από την υπουργό Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, εφυγε από την Ελλάδα το πρώτο αεροπλάνο για το Πακιστάν, στο πλαίσιο των μέτρων επαναπατρισμού των μεταναστών.
Στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης εστιάστηκαν οι συνομιλίες που είχε χθες στο Όσλο, η κ. Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της, Γιούνας Γκαρ Στόερε .
Τη δημιουργία ενός συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής εισόδου και εξόδου των μεταναστών από και προς την ΕΕ και από το ένα κράτος μέλος στο άλλο, καθώς και τη θέσπιση ενός κοινού καθεστώτος θεωρήσεων Σένγκεν πρότειναν από την πλευρά τους, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και ο Επίτροπος για θέματα δικαιοσύνης και μετανάστευσης, Ζακ Μπαρό .
«Το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου», τόνισε ο κ. Μπαρόζο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις Βρυξέλλες με θέμα τις προτεραιότητες της ΕΕ την περίοδο 2010-2014 για τη μετανάστευση, το αποκαλούμενο «Πρόγραμμα της Στοκχόλμης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου